Acum ai nevoie de aceste sfaturi. De aceea, iată cum să consumi știrile alarmante actuale în cel mai sănătos mod posibil. 

Din cauza evenimentelor recente este greu să rămânem fără informație. Trebuie să recunoaștem că acum, citind o știre practic din dată te simți anxios și panicat. Deci, cum consumăm sănătos știrile actuale? Există vreo modalitate de a fi la curent fără ca acest lucru să-ți afecteze sănătatea mintală?

Recunoaște că mass-media poate oferi o viziune distorsionată asupra lumii!

Reporterii de știri și jurnaliștii nu mai aduc doar buletine directe, imparțiale, timp de cinci până la 10 minute la fiecare oră; faptul că fac acum parte dintr-un flux de știri de 24 de ore înseamnă că trebuie să concureze pentru a vă atrage atenția și să transforme știrile în „divertisment”. 

Știrile nu mai sunt doar pentru a informa, acestea sunt pentru a atrage atenția. Modul în care unii reporteri și editori fac acest lucru este prin intensificarea aspectelor emoționale și senzaționale ale unui eveniment sau al unei știri. Pericolul în acest lucru este că înfățișează lumea ca fiind plină de drame, reprezentând o amenințare constantă pentru tine. 

Selectează cu atenție sursele de știri

Trebuie să recunoaștem că nu toate știrile sunt veridice. Unele știri pot adăuga mult mai multe detalii decât ar trebui. De aceea, nu urmări ceea ce îți provoacă sentimente negative. 

Ține minte – Totul se schimbă

 Indiferent de situația ta actuală, totul se va schimba. Nu poți face nimic în privința asta, trebuie doar să accepți că schimbarea este inevitabilă. Când ne este frică de schimbare, încercăm să o evităm, gândirea noastră încetinește, sentimentul de anxietate ne împiedică să răspundem adecvat la ceea ce se întâmplă în jur. Dacă acceptăm că schimbarea este inevitabilă, putem răspunde la ea ca pe ceva incitant și atunci procesul nostru de gândire rămâne pur, clar și ușor.

Oprește sunetul la rețelele de socializare

Rețelele sociale te-ar putea ajuta să rămâi în contact cu oamenii, dar te-ar putea face și să te simți anxios, inclusiv dacă oamenii împărtășesc știri sau postează despre grijile lor. Ia o pauză de la tot ce înseamnă internet și noutăți. 

Nu uita să echilibrezi veștile proaste cu activitățile care îți oferă satisfacție

Pe lângă titluri, de ce să nu facem și timp pentru a citi o secțiune a ziarului care este de interes și îți este plăcut să o citești. Fie că este vorba despre o recenzie de film sau muzică sau secțiunea de sport. De asemenea, poți descărca podcasturi pentru a întrerupe ascultarea știrilor. 

Dacă suferi de boli mintale, citește mai puține știri 

Dacă nu te simți bine din punct de vedere psihic, fie că este din cauza unei stări de sănătate mintală diagnosticată, fie dacă treci printr-o perioadă proastă în general, atunci stai departe de știrile care te afectează.

Există cercetări care arată că, pentru cei care nu sunt deja bine psihic sau în stadiile incipiente ale unei anumite stări de sănătate mintală, vizualizarea imaginilor sau auzirea informațiilor supărătoare nu numai că te va face să te simți mai rău, dar ar putea prelungi problema pe care deja o ai. Dacă dorești să rămâi informat, roagă pe cineva să-ți spună ce se întâmplă în lume. 

Sursa: harpersbazaar.com

Trăim vremuri grele și îți aducem informații vitale oră de oră. Ajută-ne să rezistăm. Fii alături de jurnalismul de calitate și noi te vom răsplăti cu cele mai noi știri!
Donează pe Patreon ca să putem continua activitatea portalului mediatic ea.md.

Distribuie articolul: