Este bine să purtăm ochelari de soare mereu, indiferent de anotimp, pentru a ne proteja ochii de razele puternice ale soarelui. Află care sunt cele mai populare modele ale momentului!

Iată o trecere în revistă a trendurilor pentru 2019 în materie de eyewear de la publicația cosmopolitan.ro.

Ochelarii de soare de inspirație atletică – versiunea statement

Ochelarii pentru ski, snowboarding, ciclism și alte sporturi care necesită protecția ochilor au dat tonul inspirației pentru unul dintre trendurile majore ale sezonului în materie de eyewear. Lentilele reflectorizante multicolore și formele care amintesc de accesoriile de protecție pentru sporturile extreme formează un duo de impact, care cere o oarecare doză de îndrăzneală, dar care are puterea de a schimba tonul întregii ținute. Poartă-i cu rochii lungi din mătase pentru un vibe ultra cool, cu o pereche de blugi și un tricou pentru a transforma instant o ținută simplă într-una de efect, sau cu trench coat-uri lungi până în pământ pentru un aer misterios, dar edgy și actual.

Ochelarii de soare de inspirație atletică – versiunea minimalistă

Inspirat de ochelarii pentru ciclism, acest model urmează forma capului, fiind curbat astfel încât să protejeze ochii inclusiv din laterale. Este o opțiune potrivită dacă îți surâde trendul ochelarilor de soare de inspirație atletică, dar preferi o variantă minimalistă, mai discretă decât propunerea de mai sus care implică forme neconvenționale și lentile multicolore. Arată la fel de bine alături de ținute sport, cât și alături de look-uri mai sofisticate (rochii cu siluete fluide, din mătase sau jerseu moale, de pildă), cărora le imprimă o doză de edgyness.

Ochelarii de soare cu lanț

Șnururile pentru ochelari au fost ridicate de la statutul de accesorii pe care le-ai văzut purtate numai de bunica ta, la rangul de accente cool care schimbă tonul ținutei pe care o acompaniază – mai exact, vibe-ul ușor nerdy al lanțurilor de ochelari imprimă o tușă geek chic ținutelor. Lanțurile din plastic cu zale XXL au un aer actual (spre deosebire de șnururile clasice din material textil sau lanțurile din metal care pot avea un aspect ușor învechit) – printre modelele noastre preferate sunt o versiune neon, o versiune din plastic care imită modelul de baga și o variantă neagră, cu aer minimalist, toate purtate cu ochelari din plastic asortați.

Ochelarii de soare fără rame

Într-un omagiu adus anilor 2000, ochelarii de soare fără rame, dar cu lentile colorate din plastic transparent, au revenit în tendințe. Printre modelele din topul nostru se numără o reinterpretare a clasicului cat eye look (care se potrivește perfect fețelor rotunde sau ovale), precum și un throwback direct către anii 2000, sub forma unor lentile dreptunghiulare.

Ochelarii de soare în formă de semilună

Un microtrend în eyewear ale acestui sezon este acest model de ramă, care vine sub forma unui semicerc – o reinterpretare a clasicului cat eye, cu aer modern. Este tipul de ramă perfect pentru a echilibra bărbiile proeminente, dar se potrivește foarte bine și fețelor ovale. Alege o pereche într-o culoare tradițională – negru sau carapace de țestoasă, pentru a tempera efectul formei neconvenționale a ramelor.

Ochelarii de soare roz

Nu îți garantează că vei vedea viața în roz prin ele, dar cert e că lentilele în tonuri rosé aduc cu ele o doză de feminitate și delicatețe, indiferent de formă. Optează pentru modele care au atât ramele cât și lentilele realizate din plastic transparent, pentru a urma tendințele curente. Dimensiunile mici funcționează perfect pe fețele mici, în timp ce modelele supradimensionate dau bine pe fețele mai mari. În rest, mizează pe contraste – de pildă, ramele rotunjite echilibrează figurile pătrate, iar ramele angulare pe cele rotunde.