Dacă gândurile tale în această toamnă se rezumă la „să ajung mai repede în pat”, înseamnă că acum este momentul potrivit să intrăm într-o confruntare deschisă cu somnolența eternă. Șase reguli eficiente din materialul nostru vă vor ajuta să rămâneți vioi chiar și în cele mai înnorate și ploioase zile.

Dormiți corect

Cea mai importantă armă în lupta împotriva somnolenței este, desigur, odihna. Este necesar să dormiți corect. Pentru început, echipați-vă cu un loc calitativ pentru un somn bun: salteaua și perna ar trebui să fie confortabile și selectate corect. Alegeți modele ortopedice care ameliorează stresul inutil al coloanei vertebrale: salteaua potrivită, ca o pernă, este selectată individual și costă foarte mulți bani, dar aceasta este probabil cea mai bună investiție în sănătatea spatelui.

Verificați condițiile în care dormiți

Pentru un somn sănătos și profund, încercați să mențineți o temperatură confortabilă și o bună circulație a aerului în cameră. Chiar dacă sunteți un mare fan al căldurii, încercați să păstrați marcajul termometrului dormitorului de la 16 până la 19 grade Celsius. Pijamalele sau alte haine pentru somn vă vor ajuta grozav aici.

Deprindeți organismul cu plimbările înainte de somn

Faceți plimbări la aer curat seara și petreceți cel puțin jumătate de oră afară. Mersul simplu într-un ritm mediu fără niciun traseu specific vă va ajuta să vă curățați capul și să „digerați” informațiile primite în timpul zilei. Acest exercițiu va crește nivelul de oxigen din sânge.

Scăpați de stres

Când ești stresată, nu te forța să dormi. În loc să schimbi poziția și să te chinui timp de câteva ore, fă exerciții de respirație și încearcă să te liniștești. Un creier agitat, suprasolicitat nu va putea să se odihnească complet până când tensiunea scade. În ceea ce privește activitatea fizică seara, înotul va fi optim, dar nu mai târziu de o oră și jumătate înainte de culcare.

Dușul de contrast de dimineață

Este minunat să începeți dimineața cu un duș de contrast, dar el necesită o pregătire preliminară. Pentru a atinge nivelul optim, este posibil să aveți nevoie de aproximativ o lună: la început, decalajul dintre apa rece și caldă nu trebuie să depășească câteva grade. Începeți cu o temperatură de 18-20 de grade pentru etapa rece, coborând-o treptat la 15 grade și de la o temperatură de 36-40 de grade pentru etapa fierbinte, coborând-o treptat la 30 de grade. Pe lângă efectul anti-stres, un duș de contrast întărește vasele sangvine și servește ca un antrenament puternic pentru inimă.

Respectați un regim alimentar

Nutriția joacă un rol important în lupta împotriva somnolenței de toamnă. Mulți dintre noi, în încercările noastre zilnice de a ne înviora, începem să facem abuz de cafea, ceea ce nu este recomandat – o ceașcă de această băutură revigorantă pe zi este mai mult decât suficientă pentru a ne simți confortabil și a nu suprasolicita rinichii. Treceți la ceaiul verde. În primul rând, conține mult mai mulți antioxidanți, iar în al doilea rând, este într-adevăr mai sănătos și „accelerează” corpul mai repede decât cafeaua.

Sursă: marieclaire.ru