Există lucruri pe care le putem face chiar în acest moment pentru a ne îmbunătăți în mod semnificativ calitatea vieții. Dar majoritatea dintre noi nu sunt însă conștiente de aceste lucruri. Din contră, alegem să ne plângem. Ni se pare că problemele noastre sunt unice, ieșite din comun și greu de rezolvat. Din fericire, situația nu este deloc așa. Iar adevărul este că, cu cât ne gândim mai mult la o problemă în loc să ne concentrăm asupra soluției, cu atât amânăm rezolvarea acesteia.

În majoritatea cazurilor în viață, inclusiv atunci când e vorba de sănătate, este mai ușor să prevenim apariția unei probleme decât să o rezolvăm. Iar o stare de spirit bună este obligatorie pentru asta. Iată ce poți face în acest sens:

1. Poartă o discuție reală și onestă

De cele mai multe ori soluția la problemele noastre este la fel de simplă ca o simplă discuție și totuși ne place să complicăm lucrurile. Invită persoana cu care ai ceva de lămurit-fie căe vorba de partener sau un coleg de la serviciu-la o discuție deschisă și sinceră. Spune ce anume te deranjează și cum vezi rezolvarea.

2. Vizualizează-ți viața ideală

Vizualizarea este o unealtă de manifestare puternică atunci când o pui îmn slujba intenției tale. Mai mult decât atât, te av ajuta să te simți mai bine și îți va oferi claritate.

3. Fă plimbări de 15 minute sau mai lungi

Puterea vindecătoare a unei plimbări făcute pe îndelete este subestimată. Mersul pe jos pentru o perioadă de timp mai lungă este ca o meditație activă și te poate ajuta să găsești soluții care nu ți-au trecut prin cap înainte.

4. Cheltuiește jumătate din banii pe care îi cheltuiești în prezent

În mod sigur există lucruri pe care cheltui banii fără de care nu ai putea trăi. Dar sunt și multe de care nu ai cu adevărat nevoie. În loc să arunci banii pe nimicuri, economisește pentru a-i investi în afacerea ta sau în dezvoltarea ta personală.

5. Angajează un Life Coach

Încercarea de a găsi soluții la toate problemele tale de una singură se poate lovi uneori de un zid. Iar oricât de dragă îți este prietena ta cea mai bună, este posibil să ai nevoie de ajutor calificat. Un Life Coach poate fi soluția de care ai nevoie.

SURSA

Distribuie articolul: