Sănătatea și fericirea sunt strâns legate între ele. Iar să le menții pe ambele mereu la nivel, s-a dovedit că nu este atât de complicat. Trebuie doar să renunțăm la câteva lucruri, aflăm din articol care sunt acestea. 

Lăsați cafeaua de dimineață pentru mai târziu

Nu, nu spunem să refuzați totalmente la cafea, mai ales dacă o îndrăgiți cu tot sufletul. Despre beneficiile și punctele vulnerabile ale aceste băuturi putem discuta ore întregi, dar nu ne vom axa acum pe asta. Doar vă propunem să amânați un pic rutina de dimineață. Conform savanților, timp de o oră după trezire, în organismul nostru are loc eliminarea hormonului stresului – cortizolul. Iar cafeaua este cea care împiedică acest proces. Cofeina este cea care blochează eliminarea cortizolului și din acest motiv organismul nu are parte de o trezire pe cale naturală.

Dușul rece

Un minut de duș rece dimineața vă va încărca cu energie, vă va oferi senzații noi și astfel va pregăti organismul pentru o zi de muncă. Cel mai important e să alegeți temperatura potrivită. Apa foarte rece este la fel de dăunătoare ca și cea fierbinte, în ambele cazuri are de suferit stratul epidermic al pielii, poate apărea uscăciunea pielii, dar și iritația. În cazul în care găsiți temperatura perfectă pentru corp, anume cu care vă simțiți confortabil, atunci puteți uita de starea somnoroasă pe tot parcursul zilei.

Nu consumați prea multe produse dietetice

Cu aceste produse doar ne înșelăm propriului organism. Ce ține de calorii, da, sunt mai puține, doar că nu sunt și mai folositoare decât produsele clasice. Cea mai mare greșeală în acest regim alimentar sunt așteptările care le avem atunci când facem alegerea în folosul produselor „sănătoase”. Atunci când consumăm aceste alimente ne relaxăm de la alte obligații, de exemplu „am mâncat brânzică degresată, deci seara pot să ratez antrenamentul”. Dar noi nu conștientizăm că aceste produse nu ne înlocuiesc antrenamentele de la sala de forță sau alt tip de activitate fizică. Alimentele dietetice sunt doar o alternativă, nu și o orientare în alimentare.

Somnul în liniște totală

Uneori, sunetul provocat de ceasul ce stă atârnat de perete, poate fi nevinovat. Sunetul monoton poate deveni o cauză a insomniei, din acest motiv trebuie să evitați orice sunete de acest tip în dormitor. Înainte de somn, stingeți neapărat televizorul, aparatul de aer condiționat, ventilatoare sau alte gadget-uri care pot irita sistemul nervos.

Poziția corectă

Conform studiilor realizate de savanții din San-Francisco, poziția corectă a corpului contribuie la distribuția oxigenului către creier cu 40% mai mult, decât de obicei. Acest fenomen va crește productivitatea și va îmbunătăți starea generală. În special acest fapt se adresează oamenilor care mai mult timp petrec în oficiu.

Sursă: marieclaire.ru