Un albastru deschis și umflături sub ochi – cearcănele, cele care ne fac să părem obosiți și foarte epuizați. Pentru a uita de această problemă, folosiți sfaturile noastre.

Creme protectoare cu SPF

Dacă pielea este predispusă la pigmentare, lumina ultravioletă nu va face decât să agraveze situația, provocând o acumulare în exces de melanină. Pielea din jurul ochilor este mult mai subțire și mai slabă decât în alte zone ale feței, ceea ce o face foarte vulnerabilă la influențele de mediu. Vara, acordați o atenție specială cremelor de ochi cu protecție solară. Cu cât factorul SPF este mai mare, cu atât mai bine.

Începeți să utilizați retinol

Retinolul este un remediu excelent, dar subtil, pentru cearcăne. După cum probabil știți, retinolul este un derivat al vitaminei A. El ajută la accelerarea reînnoirii celulare și la promovarea producției de colagen, ceea ce este deosebit de benefic atunci când vine vorba de prevenirea și tratarea cearcănelor.

Patchurile pentru ochi cu retinol sunt cei mai potriviți pentru această sarcină, deoarece pot livra vitamina cât mai adânc în piele, dar și cremele vor fi, de asemenea, foarte utile. Și apropo, cu cât sunt mai puține ingrediente în produs, cu atât mai bine. Principalul lucru este să nu uitați să aplicați protecție solară după aplicarea produsului care conține retinol, deoarece razele solare afectează negativ vitamina, contribuind la descompunerea acesteia.

Încercați produse de înălbire

Aici este important să găsiți un produs foarte ușor și în niciun caz să nu utilizați produse pentru înălbirea pielii feței – acestea sunt prea agresive și pot provoca arsuri. Căutați produse speciale pentru ochi cu ingrediente precum acidul kojic și vitamina C. Acestea sunt utilizate în îngrijirea pielii pentru a lumina pielea și a îndepărta pigmentarea. În doze mici, poate fi utilizat și pentru pielea din jurul ochilor. După doar câteva zile de aplicare, veți observa rezultatele.

Alegeți un concealer potrivit

Este important să nu dați greș la alegerea nuanței. Axați-vă pe nuanțe roz, poate chiar culoarea somonului. Sunt versatile pentru toate tipurile de piele și pot acoperi chiar și cea mai închisă culoare a cearcănelor. Nu uitați că trebuie să aplicați concealerul nu exact de-a lungul liniei pleoapelor, ci într-un fel de triunghi. Cum se aplică corect concealerul, vedeți în acest video, realizat de colega noastră.

Nu folosiți fard pentru pleoape

Ele vor accentua doar imperfecțiunea tonului și vor scoate în evidență toate secretele – niciun fard nu va ajuta aici. În schimb, puteți folosi un truc preferat al make-up artiștilor: vopsește membrana inferioară a pleoapei cu un roz pal. Aspectul va fi instantaneu reîmprospătat și ochii vor arăta mult mai odihniți.

Sursă: marieclaire.ru