Cu siguranță sunt femei care nu cunosc diferența dintre fond de ten, concealer și corector. Uneori, nu se cunoaște nici ordinea în care acestea trebuie aplicate, să clarificăm situația împreună. 

Este recomandat ca machiajul să înceapă cu etapa de pregătire a pielii, ce presupune aplicarea anumitor produse, potrivite tipului de piele. Apoi se folosește un fond de ten și abia după aceea te poți gândi la un concealer sau la un corector. Dar care este diferența dintre acestea din urmă?

Concealer-ul este mai pigmentat decât fondul de ten

Trebuie să-l alegeți cu o jumătate de ton sau cu un ton mai deschis decât fondul de ten. Acesta ar trebui utilizat în zona de sub ochi pentru a ascunde urme de oboseală, vânătăi și umflături. Dacă culoarea „vânătăii” este albastră sau gri-albastră, utilizați un concealer cu ton roz. Dacă vânătăile sunt violete, optează pentru un concealer cu un ton galben.

Cel care ascunde imperfecțiunile

Nu uitați că concealer-ul poate fi aplicat nu numai pe o anumită zonă, ci și local, de exemplu, pe inflamații sau erupții cutanate. Datorită conținutului mai mare de pigment, el ascunde imperfecțiunile vizibile mai bine decât fondul de ten și necesită o cantitate foarte mică pentru a fi aplicat. Acest lucru este extrem de important în raport cu zona de sub ochi, deoarece în această zonă pielea este foarte mobilă și subțire, ceea ce înseamnă că o cantitate excesivă de produs este întotdeauna vizibilă. Aplicați concealer-ul după fond de ten, atunci când tenul este deja uniform. De asemenea, nu uitați de crema pentru zona de sub ochi. Este mai bine să începeți să aveți grijă de această zonă cât mai devreme posibil.

Sursă: marieclaire.ru