Dacă sunteți la un regim de slăbit sau de menținere a greutății, sau poate sunteți la început de cale, iar primul pas e mai dificil, atunci cu siguranță aceste idei de meniu o să vă fie de mare ajutor. Iată 5 variante de meniuri care să nu depășească 1200 de calorii zilnic. 

Pentru a vă face o idee este ce înseamnă un meniu de 1200 de calorii, nutriționistul Wasim Nazer, din România, face 5 recomandări punctuale. Foarte important, însă, este să nu uitați că alimentația și mișcarea să fie completate de consumul a cel puțin 2,5 l de apă. Iată care sunt meniurile, recomandate de kudika.ro.

Varianta 1

Mic dejun: ¾ cană de fulgi de tărâțe, 1 banană și 1 cană de lapte degresat.

Prânz: 1 sandviș cu pâine integrală, 85 g de piept de curcan, ½ ardei copt, 1 linguriță de maioneză light, muștar și salată verde; 2 kiwi.

Cina: 100 g de plătică la grătar, 2 roșii feliate, acoperite cu 2 linguri de parmezan ras și date la cuptor, 1 cană de cușcuș, 1 cană de broccoli făcut la abur și o cană de budincă dietetică.

Varianta 2

Micul dejun: 1-2 ouă fierte tari şi un o banană medie ca și dimensiuni.

Prânz: supă de legume, burger vegetarian (salată, ardei gras, roşii, castraveţi, ridichi etc.) din pâine integrală. La desert, un strugure.

Cină: 200 de grame de piept de pui la grătar cu 2 căni de spanac sotat cu usturoi, roşii şi ulei de măsline, plus un cartof dulce copt.

Varianta 3

Mic dejun: ½ brioșă englezească acoperită cu ½ măr tăiat felii și 28 g de brânză degresată, încălzită la cuptor preț de 30 de secunde, la temperatură maximă.

Prânz: 1 cană de supă de roșii, un sandviș făcut din lipie de făină integrală, 85 g de vită la grătar, 1 linguriță de hrean ras, muștar, felii de roșii și salată verde, alături de o cană de legume crude; o pară.

Cina: 85 g de somon fiert, 1 salată făcută din 1 cană de varză albă tocată mărunt și 2 liguri de maioneza light, ¾ cană de orez brun fiert; ½ cană de cuburi de ananas.

Varianta 4

Micul dejun: 1 felie de pâine din grâu sau cu cereale, 1 avocado mediu, 1 ou, 1 clemantină.

Gustare: 1/3 cană afine, ¼ cană de iaurt grecesc fără grăsimi.

Prânz: 1 supă de legume sau o supă cremă la alegere, 1 felie de pâine cu brânză fără grăsimi și 1 roșie.

Gustare: 3 linguri de humus, 1 cană cu castraveți tăiați felii.

Cina: O porție de pește alb (100 g) cum ar fi merluciu, scrumbie sau păstrăv cu o salată, ceapă verde, castravete, ulei, lămâie.

Desert: 1 fruct – sau 100 g de salată de mere, pere, kiwi, piersici, portocale.

Varianta 5

Mic-dejun: un bol mic de lapte (150 ml) cu cereale integrale fără zaharuri, un suc de portocale proaspăt, o cafea neagră.

Prânz: 2 felii de pâine din grâu integral; o salată cu ton (2 roșii, 1 castravete mediu, 3 frunze de salată verde mai mărișoare, o conservă de ton în suc propriu, puțin ulei de măsline, zeamă de lămâie).

Gustare: o banană nu foarte mare.

Cina: piept de pui la grătar (100 g) cu garnitura de legume (fasole verde, mazăre, conopidă, morcov) congelate fierte (cu puțina sare și un strop de ulei de măsline) (150 g).

Sursa: kudika.ro

Foto: Pexels.com