Știați că există alimente pe care le consumați în fiecare zi, dar care vă ucid lent? Cei mai mulți dintre noi au în meniu o serie de alimente care, combinate vor rezulta ceva mortal. Trebuie să începeți să vă schimbați dieta! Deci, analizați ceea ce mâncați și începeți să faceți alegerile potrivite de astăzi. Iată lista de 10 de alimente care vă ucid încet. Încercați să evitați sau să limitați consumul acestor alimente cât mai mult posibil.

Unele dintre aceste alimente duc la hipertensiune arterială, colesterol ridicat, boli de inimă, diabet, Alzheimer și chiar cancer. Să nu uităm de obezitate și de toată anxietatea și depresia care pot veni cu ea.

1. Sosul de tomate conservat – Conservele de sos de roșii sunt un ucigaș în deghizare. Este o sursă ascunsă de zahăr și niciodată nu va trece prin minte că ar putea duce la creșterea riscului de obezitate, diabet, boli de inimă și chiar carii dentare. Pentru a evita aceste probleme, utilizați roșii proaspete pentru a face sosul singur sau treceți la roșii dulci fără zahăr.

2. Carbogazoasele – Băuturile carbogazoase sunt unul dintre cei mai răi dușmani ai tăi. Ele pot strica totul, de la piele, de la nivelul glicemiei, până la hormonii și starea de spirit. Au o grămadă de zahăr, coloranți alimentari și conservanți. Și versiunile fără zahăr nu sunt mai bune, deoarece sunt ambalate cu îndulcitori artificiali dăunători. Cumpărați un blender sau un preparator de sucuri și faceți propriul suc, acasă.

3. Zahărul – Evitați zahărul cât de mult puteți pentru a scădea riscul de diabet, cancer, obezitate, boli de inimă și multe altele. Bucurați-vă de un castron de fructe sau adăugați miere la rețete în loc de zahăr.

4. Carnea procesată – Mâncărurile delicioase, cum ar fi salam, șuncă, parizer etc., sunt pline de nitrați, sodiu, conservanți și aditivi. Pentru a diminua efectele negative, optează pentru carne proaspătă din surse sigure.

5. Uleiurile vegetale – Uleiul vegetal face parte din bucătăria noastră și nici prin gând să ne treacă faptul că nu e tocmai bun. Uleiurile vegetale conțin trans-grăsimi periculoase care pot provoca boli cardiovasculare, obezitate, cancer și boala Alzheimer. Verificați eticheta și, dacă uleiul este rafinat, eliminați-l, deoarece conține radicali liberi care pot ajuta la creșterea cancerului, accelerează procesul de îmbătrânire și provoacă tot felul de probleme.

6. Margarina – e unul dintre cele mai nesănătoase alimente din dieta ta. Așa că taie-o! Margarina este ca o versiune foarte proastă de unt care se face cu uleiuri vegetale hidrogenate. Este chimie pură, care vă poate afecta inima, vasele sangvine și vă va crește nivelul colesterolului. Treceți la unt sau ulei de măsline pentru o alternativă mai sănătoasă.

7. Hot Dog-urile – Unii medici compară efectele consumului de hot dog-uri cu efectele fumatului. Dacă nu sunteți încă convins, ar trebui să știți că ele sunt bogate în sodiu și toxine care cresc riscul de cancer. Dacă nu puteți rezista, asigurați-vă că nu conțin carne procesată dubios.

8. Chips-urile – Toate alimentele prăjite adânci conțin o substanță periculoasă numită acrilamidă. Chipsurile de cartofi nu fac excepție. Acrilamida crește riscul de cancer de colon, cancer de sân, cancer de prostată și cancer rectal. Așadar evitați-i sau preparați o versiune mai sănătoasă acasă.

9. Sosurile pentru salate la pet – Suplimentele pentru salată îmbuteliate sunt pline de zahăr, culori artificiale și sirop de porumb cu fructoză mare. Decât așa salată, mai bine deloc. Folosiți suc de lămâie, oțet de cidru, de mere sau oțet balsamic împreună cu ulei de măsline pentru o salată sănătoasă.

10. Îndulcitori artificiali – Nu, acestea nu sunt mai bune decât zahărul! De fapt, ele sunt adesea mai rele. Îndulcitorii artificiali, cum ar fi aspartamul, neotamul, acesulfamul potasiu etc., ar putea să conțină mai puține calorii, dar pot crește riscul de diabet zaharat, hipertensiune arterială, boli de inimă și sindrom metabolic. Zahărul are alternative sănătoase, cum ar fi mierea, siropul de arțar și siropul de agave.