Dacă sunteți la un regim de slăbit sau de menținere a greutății, sau poate sunteți la început de cale, iar primul pas e mai dificil, atunci cu siguranță aceste idei de meniu o să vă fie de mare ajutor. Iată 5 variante de meniuri care să nu depășească 1200 de calorii zilnic. 

Pentru a vă face o idee este ce înseamnă un meniu de 1200 de calorii, nutriționistul Wasim Nazer, din România, face 5 recomandări punctuale. Foarte important, însă, este să nu uitați că alimentația și mișcarea să fie completate de consumul a cel puțin 2,5 l de apă. Iată care sunt meniurile, recomandate de kudika.ro.

Varianta 1

Mic dejun: ¾ cană de fulgi de tărâțe, 1 banană și 1 cană de lapte degresat.

Prânz: 1 sandviș cu pâine integrală, 85 g de piept de curcan, ½ ardei copt, 1 linguriță de maioneză light, muștar și salată verde; 2 kiwi.

Cina: 100 g de plătică la grătar, 2 roșii feliate, acoperite cu 2 linguri de parmezan ras și date la cuptor, 1 cană de cușcuș, 1 cană de broccoli făcut la abur și o cană de budincă dietetică.

Varianta 2

Micul dejun: 1-2 ouă fierte tari şi un o banană medie ca și dimensiuni.

Prânz: supă de legume, burger vegetarian (salată, ardei gras, roşii, castraveţi, ridichi etc.) din pâine integrală. La desert, un strugure.

Cină: 200 de grame de piept de pui la grătar cu 2 căni de spanac sotat cu usturoi, roşii şi ulei de măsline, plus un cartof dulce copt.

Varianta 3

Mic dejun: ½ brioșă englezească acoperită cu ½ măr tăiat felii și 28 g de brânză degresată, încălzită la cuptor preț de 30 de secunde, la temperatură maximă.

Prânz: 1 cană de supă de roșii, un sandviș făcut din lipie de făină integrală, 85 g de vită la grătar, 1 linguriță de hrean ras, muștar, felii de roșii și salată verde, alături de o cană de legume crude; o pară.

Cina: 85 g de somon fiert, 1 salată făcută din 1 cană de varză albă tocată mărunt și 2 liguri de maioneza light, ¾ cană de orez brun fiert; ½ cană de cuburi de ananas.

Varianta 4

Micul dejun: 1 felie de pâine din grâu sau cu cereale, 1 avocado mediu, 1 ou, 1 clemantină.

Gustare: 1/3 cană afine, ¼ cană de iaurt grecesc fără grăsimi.

Prânz: 1 supă de legume sau o supă cremă la alegere, 1 felie de pâine cu brânză fără grăsimi și 1 roșie.

Gustare: 3 linguri de humus, 1 cană cu castraveți tăiați felii.

Cina: O porție de pește alb (100 g) cum ar fi merluciu, scrumbie sau păstrăv cu o salată, ceapă verde, castravete, ulei, lămâie.

Desert: 1 fruct – sau 100 g de salată de mere, pere, kiwi, piersici, portocale.

Varianta 5

Mic-dejun: un bol mic de lapte (150 ml) cu cereale integrale fără zaharuri, un suc de portocale proaspăt, o cafea neagră.

Prânz: 2 felii de pâine din grâu integral; o salată cu ton (2 roșii, 1 castravete mediu, 3 frunze de salată verde mai mărișoare, o conservă de ton în suc propriu, puțin ulei de măsline, zeamă de lămâie).

Gustare: o banană nu foarte mare.

Cina: piept de pui la grătar (100 g) cu garnitura de legume (fasole verde, mazăre, conopidă, morcov) congelate fierte (cu puțina sare și un strop de ulei de măsline) (150 g).