Negrul, ca și blondul, sunt extremele coloristice cele mai solicitate de toată lumea care optează pentru vopsire. Oricare ar fi cauza și motivul pentru care alegem această nuanță, înainte de a ne vopsi trebuie neapărat să cântărim de zece ori. Primele patru motive vă aparțin, celelalte ni le oferă colorista Mariana Bîrcă.

1. „Negrul îmbătrânește! Țineți minte asta și luați în considerație atunci când decideți să vă vopsiți cu negru. Apropo, pentru cele care vor o previzualizare, căutați și descărcați aplicații în care puteți să introduceți poza și să vă faceți diferite nuanțe de păr, dar și tunsori. E un exercițiu util”, recomandă colorista.

2. „NU vopsiți părul niciodată cu negrul din comerț! – este probabil cea mai frecventă greșeală pe care o fac femeile și în urma căreia regretă amarnic. E foarte greu să scoți acel negru și puțini meșteri se vor apuca de asta”, mai spune Mariana Bîrcă. Mai mult, colorista adaugă că după un negru din comerț e foarte dificil să revii la o culoare deschisă, iar apropiată de blond – niciodată. „Cu unele cliente nu am reușit nici după 5 ani de „muncă grea”, a se înțelege încercări de decolorare.”

3. „Majoritatea persoanelor care vor să scape de negru (sau o culoarea mai întunecată) pentru o nuanță de blond, trebuie să fie pregătite să fie roșcate! Roșcatul, sub orice formă este unica trecere de la negru spre blond, iar perioada deja depinde de foarte mulți factori: calitatea vopselei, calitatea firului de păr, structura acestuia, etc”, precizează colorista pentru EA.md.

4. „NU încercați să vă vopsiți acasă! Mai cu seamă dacă vreți să schimbați culoarea părului, dar și în cazul negrului, optați cel mai bine pentru un specialist în coloristică. Acesta va găsi pentru voi soluția perfectă pentru calitate și pentru nuanța care poate fi oricare (foarte apropiată), dar nu negru”, spune Mariana Bîrcă.

Mariana Bîrcă ține foarte mult la profesionalismul său, iar recent a participat la un seminar de Instruire la București. A revenit cu forțe noi, iar dacă îți dorești să o vizitezi o poți contacta AICI.