În sfârșit, ai obținut-o: culoarea visurilor tale! E așa cum ți-ai imaginat-o sau ai văzut-o pe pozele din instagram, ba chiar mai frumoasă. Cu siguranță o vei aprecia și m ai m ult dacă va ține mai mult. Am rugat-o pe colorista Mariana Bîrcă să vină cu un set de sfaturi, la îndemâna oricui, care să ne păstreze culoarea părului cât mai mult timp posibil.

„Am avut multe situații în care fetele, după ce au obținut culoarea superbă, exact conform ultimelor tendințe, aceasta se șterge/spală la scurt timp distanță, își pierde intensitatea și strălucirea. Din păcate, durata de viață a culorii părului vopsit e scurtă, dacă nu este îngrijită corespunzător. Sampoanele din comerț,deshidratarea, aparatele de coafat, poluarea din atmosferă și produsele de styling necorespunzătoare compromit sănătatea și, implicit, culoarea părului. Soluțiile vin din ingrediente hidratante, șampoanele profesionale pentru par vopsit precum și cele cu pigment pentru menținerea nuanței, care îngrijesc firul de păr în profunzime, fără efecte negative”, menționează Mariana Bîrcă.

Trucuri pentru o culoare strălucitoare și rezistentă a părului vopsit:

Ai grijă de hidratare

„După ce te vopsești, spălăm părul nu mai des de două ori pe săptămână. Astfel te vei asigura că noua ta culoare de păr va rezistă în timp și că părul nu ți se va usca excesiv. Apa conține clor și alte substanțe, iar odată spălat frecvent, părul se va îngrășa și mai repede. În plus, lungimea se va deshidrata”, menționează Mariana Bîrcă.

Alege produse pentru păr vopsit

„Există mai multe elemente în produsele de îngrijire, special concepute ca să fixeze și păstreze cât mai mult timp culoarea. Alegeți produsele cu mențiunea „Pentru păr vopsit”. Este important să alegi un șampon de calitate, special pentru părul vopsit, dar și un balsam/condiționer care va menține culoarea intensă și strălucitoare, dar și îți va hidrata în profunzime firul de păr, ajutându-l să fie mătăsos și sănătos”, ne mai spune colorista.

Îngrijește-ți părul cu ulei de argan!

„Profită de super-beneficiile uleiului de argan. Numit și „aurul deșertului”, uleiul de argan hidratează în profunzime, hrănește în mod excepțional cuticula, o recondiționează și o restructurează. Pe lângă utilizarea ca atare a substanței magice, investește neapărat în produse de îngrijire care să o conțină. Arganul protejează culoarea părului tău, menținându-i integritatea, strălucirea și rezistența pentru mai mult timp”, menționează specialista în tratamente ale părului.

Nu înota fără cască

„Ia-ți câteva măsuri de protecție înainte să mergi la bazin! Apa de piscină este intens tratată cu diferite substanțe și nu sunt tocmai cel mai bun lucru care i se poate întâmpla părului vopsit. Nu numai culoarea, ci și nivelul de hidratare al părului vor avea de suferit după câteva ore de înnot. Nu e cazul să nu mai mergi la piscină sau să eviți vizitele, ci să îți aplici înainte puțin ulei de păr care va forma o barieră de protecție și să porți de fiecare dată cască de înot. Acești doi pași își asigură o minimă protecție ca să te poți bucura de culoarea ta cât mai mult”, mai spune colorista.

Coafează cu grijă și responsabilitate

„Alături de soare, poluare și aparatele de coafat, produsele de styling se numără printre principalii inamici ai părului vopsit. Tocmai de aceea, e vital să apelezi tot la ingrediente naturale, precum uleiul de argan. Ai grijă cu expunerea la soare și folosește mereu o pălărie sub care să ascunzi podoaba capilară. Până să pui gofra sau placa, asigură-te că ai pulverizat părul cu soluție protectoare pentru temperaturi ridicate și nu folosi placa la mai mult de 200 grade”, mai spune Mariana Bîrcă.

Vârfuri împrospătate cu regularitate

„Dacă până acum nu îți tăiai vârfurile cu regularitate, e momentul să începi să faci acest lucru. Nu lăsa să treacă mai mult de șase săptămâni fără o vizită la coafor. Această disciplină îți va păstra părul sănătos și, în cazul în care ai vârfurile despicate, va opri distrugerea lor. Mai mult, produsele aplicate vor pătrunde în firul de păr mai ușor și mult mai eficient. Deci, nu sări peste nicio programare!”, ne mai recomandă specialista.

Citește și: