Perioada sistării activității frizeriilor și saloanelor de înfrumusețare a pus în dificultate multe persoane. Pe lângă imposibilitatea de a se tunde lunar, cele mai multe cliente ajungeau la saloane pentru alte servicii, inclusiv vopsirea sau întreținerea părului. Acestea fiind interzise în continuare, dilema este mare: ne vopsim acasă? Iată ce recomandă colorista Mariana Bîrcă.

Categoric NU

Este de părere colorista Mariana Bîrcă și aduce argumente temeinice ca să mai zăbovim cu această decizie. „Am recomandat mereu clientelor mele să apeleze la un specialist pentru a nu risca cu podoaba lor capilară. Știu că deranjează creșterea, deranjează firele cărunte care sunt la vedere, însă nu e cazul să riscați. Primul și cel mai important risc îl văd în lipsa experienței. Chiar și citind indicațiile nu veți reuși să faceți amestecul potrivit și rezultatul nu va fi cel așteptat. Proporțiile le poate recomanda doar un specialist și numai după ce vede părul, calitatea lui la moment și starea lăsată după precedenta vopsire”, spune Mariana.

Evitați vopseaua din comerț

O altă atenționare pe care o aduce colorista este cu privire la vopseaua din comerț – de departe ajungând calitatea celei profesionale. „Nu vă aventurați la vopseaua din comerț, chiar dacă prețul este amețitor de tentant. Calitatea este una corespunzătoare și nu poate fi comparată cu vopseaua profesionistă. În plus, cu greu vom putea ulterior să facem corecții pe un păr în care s-a pus vopsea de o calitate mai joasă, având de suferit și structura părului, în sine”, ne avertizează specialista în coloristică și tratamente pentru păr.

 

Mariana Bîrcă îndeamnă doamnele și domnișoarele să țină permanent legătura cu hair-stilistul lor, astfel ca perioada în care nu putem efectua vopsiri să fie folosită la maxim pentru tratamente naturiste, îngrijire corespunzătoare și multă atenție pentru podoaba naostră capilară.

Fiți frumoase mereu!