Atât ritualurile de îngrijire a pielii, cât și obiceiurile de machiaj ar trebui să fie strâns adaptate vârstei și nevoilor reale ale pielii. Accentul nostru este pus pe machiajul pentru pilea vârstnică și pe principiile de realizare ale acestuia. 

Folosește o bază pentru machiaj

Pentru a obține un ten neted fără modificări pronunțate ale pielii legate de vârstă, aveți nevoie de o bază de machiaj densă și durabilă. Baza va uniformiza pielea și va permite aplicarea mai fină a fondului de ten. Pentru a nu supraîncărca pielea și a obține maximul de naturalețe în machiaj, fondurile de ten lichide trebuie aplicate într-un strat subțire. Mai întâi, aplicați cantitatea necesară de fond de ten pe perie, apoi întindeți-o pe față.

Încercați să aplicați fondul de ten uniform, evitând petele de pe față. Pentru pielea vârstnică, se recomandă în special fonduri de ten mai ușoare, non-mate.

Conturarea

Pentru ca (,) conturarea să nu se „lipească” vizual de pielea feței, este necesar să o pudrați. Puneți puțină pudră bronzantă mată pe o perie și treceți peste față, aplicând puțin și în zona gâtului și a decolteul.

Apoi, aplicați un bronzer uscat într-o nuanță rece de gri rece aplicați pe pomeți, de-a lungul liniei părului, de-a lungul colțurilor maxilarului și, de asemenea, nu uitați să aplicați puțin începând de la pleoapa superioară la tâmple și amestecați-l bine.

După aplicarea sculptorului, luați un bronzer ușor cu particule reflectorizante și aplicați-l într-o singură mișcare (după ce ați scos excesul din perie) în forma numărului 3 – de la frunte până la pomeți. Duplicați toate produsele și în zona gâtului, astfel încât să nu existe nicio diferență între tonurile naturale și cele artificiale.

Nu întreceți limita

Încercați să evitați culorile strălucitoare în machiajul ochilor și folosiți un accent pe buze, care va distrage atenția de la posibilele riduri și denivelări.

În ceea ce privește paleta de culori, vă sfătuim să utilizați o gamă mai calmă: maro, vișiniu, nuanțe verzi. De asemenea, nu vă bazați pe fardul de ochi mat sau prea strălucitor. Alegeți tonuri moi, satinate, care vă vor reîmprospăta plăcut ochii.

Odată cu înaintarea în vârstă, colțurile exterioare ale ochilor își pierd forma și mulți oameni recurg la injecții, fire și aparate speciale pentru a-și reîmprospăta ochii. Dar puteți ajusta foarte bine aspectul cu ajutorul unui machiaj calitativ.

Hidratarea buzelor și nuanțele unui ruj

Înainte de a aplica orice ruj sau creion, ar trebui să vă tratați corect buzele cu luciu, ruj igienic sau balsam, deoarece buzele tinere sunt, în primul rând, buze hidratate.

În ceea ce privește nuanțele de luciu și rujuri, acordați preferință opțiunilor calde și delicate: roz pal, nud, piersic, ele sunt perfecte, iar pentru o ocazie specială, puteți folosi rujul într-o nuanță de roșu aprins.

În machiajul „vârstnic”, cel mai bine este să evitați tonurile întunecate sau strălucitoare ale rujului, precum și rujurile lichide mate. Încercați să alegeți rujul și creionul în nuanțe naturale care să se „împace” bine unul cu celălalt.

Sursă: marieclaire.ru