Alimentația corectă este esențială pentru un corp și o minte sănătoasă. Care dietă este cea „corectă” rămâne a fi un subiect de dezbatere atât printre specialiști cât și printre pasionații de nutriție. Pentru că circulă diverse teorii și recomandări care se contrazic, este important să te informezi continuu la acest subiect și să alegi ceea ce ți se potrivește.

Noi îți recomandăm 4 filme despre nutriție care te vor face să îți regândești regimul alimentar.

What the Health

 

Documentarul „What the Health” scoate în evidență businessul murdar din industria alimentară. Filmul se bazează pe deconspirarea conexiunii dintre industriile producătoare de carne, lactate si ouă și asociațiile pentru prevenirea îmbolnăvirii populației. Documentarul promovează o dietă vegană, idee susținută în film de mai mulți medici specialiști și nutriționiști. Dacă dorești să cunoști motivele pentru care dieta vegană a devenit atât de populară – What the Health este pentru tine.

Forks Over Knives

 

Filmul Forks Over Knives (Furculițe în loc de cuțite) este bazat pe studiul doctorilor și cercetătorilor Caldwell Esselstyn și T. Colin Campbell care prezintă beneficiile alimentației vegane.  Protagoniștii filmului demonstrează cum putem trata și cele mai nemiloase boli cu ajutorul alimentației.

Cowspiracy: The Sustainability Secret

 

Cowspiracy: The Sustainability Secret (Cowspiracy: Secretul Sustenabilității) este un alt film care a stârnit multe reacții. Filmul arată cum industriile producătoare de cane, produse lactate și ouă acționează asupra mediului înconjurător și ce secrete ascunde industria de creștere a animalelor.

Seaspiracy: Secretul pescuitului sustenabil

 

Seaspiracy este o peliculă a anului 2021 asemănătoare celei de mai sus. Documentarul scoate la iveală efectele distructive ale activității umane și corupția mondială în ceea ce privește resursele subacvatice. Un film cutremurător care demonstrează că planeta noastră este în pericol.

Dacă ai și tu un film la temă care te-a impresionat, te rugăm să scrii titlu acestuia în comentarii.

Autoare: Iana Carauș, stagiară