În principiu, masa de Revelion este compusă din mâncăruri tradiționale, specifice sărbătorilor de iarnă. Pe lângă tradiționalele preparate din carne de porc, salatele de vinete sau salatele de beuf, însă putem avea la aperitiv pentru masa de Revelion și preparate puțin mai sofisticate. Vă oferim câteva idei pentru un altfel de meniu.


1.Cartofi Duchesse

Ingrediente:

-1 kg cartofi

-100 gr unt

-3 gălbenuşuri ou

-1/2 linguriţă nucşoară

-50 grame caşcaval

-sare şi piper după gust

Mod de preparare:

Cartofii se curăţă, se spală şi se taie în cuburi. Se pun la fiert în apă cu sare. Apoi se scurg de apă şi se zdrobesc. Se pune unt, amestecând continuu. Se adaugă treptat gălbenuşurile, caşcavalul ras, nucşoară, sare şi piper dupa gust. Apoi, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt se toarnă aveline din compoziţia formată. Se introduce tava în cuptorul încălzit la 200 grame şi se lasă circa 6-7 minute.

2.Friptură de porc cu rozmarin, usturoi şi măsline

Ingrediente:

-1 bucată pulpă de porc

-2-3 căţei de usturoi

-câteva crenguţe de rozmarin proaspăt

-o mână de măsline

-fulgi de chilli

-sare şi piper după gust

-ulei

Mod de preparare:

Pulpa de porc se spală, se zvântă şi se freaca bine cu sare. Se aşează într-o tavă şi se presară cu piper, fulgi de chilli, măslinele şi usturoiul tăiate cubuleţe. Se stropeşte uşor cu ulei – opţional şi cu puţin vin. Se dă la cuptorul încins pentru aproximativ 45-50 de minute.

3.Somon afumat cu castraveți și cremă de brânză

-200 gr somon afumat

-200 gr cremă brânză

-1 castravete

-1 ceapă roșie

-câteva fire mărar

-2-3 linguri zeamă de lămâie

-caviar german

-sare de mare

-piper alb

Mod de preparare:

Desfacem somonul afumat bucăți, punem în robotul de bucătărie și îl mărunțim. Amestecăm somonul cu cremă de brânză. Adaugăm ceapa și mărarul tocate fin, apoi omogenizăm compoziția. Dacă nu doriți să se simtă bucățelele de ceapă o puteți băga la robot și o transformați în pastă. Tăiem castravetele felii și le așezăm pe un platou. Le ornăm cu crema de somon. Decorăm cu caviarul german și crenguțe de mărar. Pot fi adăugate și feliuțe mici de roșii.

 

Distribuie articolul: