Odată cu răspândirea rapidă a noului virus COVID-19, care a obținut deja statutul de pandemie, declararea Codului Roșu sau instituirea stării de urgență în mai multe țări ale lumii, dar și realizarea faptului că nu există un vaccin împotriva acestei afecțiuni, oamenii deseori ajung să se lase pradă sentimentelor negative, anxietății și chiar panicii. Pentru a-și ajuta urmăritorii, bloggerița Tanya Goncear a dezvăluit cum face față acestei stări care nu este deloc benefică.

Cum mi-am alungat panica! Panica este o reacție normală a organismului, mai ales când se produc niște schimbări drastice în viața de zi cu zi. Eu nu acuz oamenii pentru panică, pentru deciziile pe care le iau, pentru cumpărăturile în exces pe care le fac, pentru modul suspect de a-i privi pe ceilalți. Acestea sunt reacții normale! Eu singură panichez! Stau în casă izolată, dar panica mă posedă”, recunoaște bloggerița. Aceasta a hotărât să se informeze și să descopere care ar fi metodele de evitare și diminuare a panicii, după care le-a împărtășit pe rețeaua de socializare, cu speranța că acestea le vor fi de ajutor internauților.

Citește și: Lecții live pe Facebook și mesaje pe Viber. Cum arată viața elevilor și a părinților după ce pandemia a mutat școala – acasă (Video)

Am căutat metode de diminuare a panicii. Am găsit. Le-am aplicat. Funcționează!

  1. Exerciții de respirație. Inspiri adânc și lent, apoi expiri lent. Pentru o mai bună funcționare, imaginează-ți că în interiorul tău este un lift, care coboară și urcă lent.
  2. Așa cum stai, fie culcat, fie așezat, fie în picioare, încordează de câteva ori pumnii, apoi mușchii fesieri, apoi cu mușchii feții fă grimase cu zâmbet.
  3. Nu mai privi știrile. E suficient o dată în zi. După ce te-ai informat cu situația, ai citit despre virus, oprește-te în a privi știrile de la fiecare oră. Dacă ceva va fi de urgență, ți se va transmite.
  4. Nu privi filme de groază, mai ales despre viruși. Eu am făcut-o. Nu recomand.😁
  5. Privește filme ce îți dau stare de bine.
  6. Privește canale de youtube pozitive sau din care poți învăța ceva.
  7. Citește cărțile pe care le tot amâni de ani.
  8. Fă lecții online. Fie tu înveți ceva, fie tu înveți pe cineva ceva.
  9. Dacă ești cu familia, înseamnă că fiecare trebuie să aibă o ocupație, un orar, căci s-ar putea sa vă sufocați unii pe alții, stând atâta împreună.
  10. Fă efort fizic acasă. Pe youtube sunt mii de tutoriale. 45 de minute de workout pot să-ți dea cea mai bună dispoziție. Făcând sport, se elimină endorfine, hormonul fericirii, respectiv panica pleacă. Plus și pofta de a mânca într-una, pleacă.😜
  11. Aerisiți casa, mereu!

Noi zicem că sunt niște idei bune care vă pot ajuta atunci când sunteți pe punctul de a vă lăsa pradă fricii și panicii. Până la urmă, dacă respectăm normele de igienă recomandate de specialiști, ne izolăm, #stamacasa și privim cu optimism lucrurile, #totulvafibine.

Sursa: Instagram.com/tanya.goncear

Vezi și: Ce privim când #stămacasă? Top 9 filme pozitive pentru a menține o atmosferă plăcută (Video)