Revista EA.md împlinește, pe 10 octombrie 2020, 10 ani de activitate. #10yearschallenge este hashtag-ul care îți propunem să însoțească o imagine recentă și una de acum 10 ani, dar și o scurtă povestire despre cum te-ai schimbat în acești ani, ce ai pierdut și ce ai câștigat, ce lecții ți-a lăsat acest deceniu. Să vedem cum s-a schimbat jurnalista și prezentatoarea de știri Dorina Gherganov.

S-a lăsat provocată și ne-a răspuns cu drag știrista Dorina Gherganov.

Cele două constante…

„În 10 ani s-au schimbat multe în viața mea, nu doar în plan profesional. Și toate aceste experiențe m-au schimbat și pe mine ca om, ca femeie. Neschimbate au rămas doar greutatea corpului și prieteniile legate la Școala de Studii Avansate în Jurnalism 😀 😀
Îmi aduc bine aminte ce făceam 10 ani în urmă: alergam entuziasmată cu microfonul în mână la filmări. Eu am avut norocul și onoarea să-mi încep drumul în jurnalism la PRO TV Chișinău, unde, ca un burete, am absorbit meseria de la cei mai buni profesioniști. Au urmat alte redacții, Moldova 1, TVR Moldova și Televiziunea Centrală. Peste tot m-am străduit să dau maximă implicare și să învăț… În acești ani am avut onoarea să prezint „Mesager”-ul la postul public de televiziune, etapa Națională a „Eurovision”-ului, „Telejurnal”-ul transmis pe ambele maluri ale Prutului. Momentan prezint „Ora Știrilor” la Televiziunea Centrală”, ne spune Dorina.

Cu două domnișoare în casă

„Și în plan personal lucrurile s-au schimbat. Fetele mele, care acum 10 ani erau micuțe de tot, acum sunt domnișoare. Vanessa e studentă în Spania, iar Asea e în clasa a șasea. Îmi poartă deja și ea hainele, cum o făcea mai demult Vanessa. Am trecut printr-un divorț, pe care l-am perceput drept o lecție de viață. Ca femeie – DA, m-am schimbat, și eu consider că acesta e un lucru pozitiv, ar fi trist să fii aceeași timp de 10 ani”, ne mai povestește jurnalista.

Realizările și planurile

„În tot acest timp am descoperit cât de mult îmi place sportul, am citit multe cărți, am călătorit în diferite locuri și țări, mi-am atins anumite scopuri, am cunoscut oameni, am râs, am plâns, m-am acceptat, mi-am dezvoltat anumite abilități, de unele lucruri m-am debarasat, am învățat și vreau să mai învăț… Mi-au apărut niște riduri, pe care le las acolo, sunt urme ale sufletului și trăirilor mele. N-am „umblat” în niciun fel la fața mea, deși sunt ok cu intervențiile cosmetico-medicale, trăim în sec. XXI! Pur și simplu deocamdată mă simt bine așa cum sunt. Mulțumesc oamenilor buni din viața mea, care au fost cu mine nu doar în acești 10 ani”, a mai spus în final Dorina Gherganov, prezentatoarea știrilor la Televiziunea Centrală.

Vezi și: Cum s-a schimbat Corina Muntean și ce lecții trece pe foaie în #10Yearschallenge (Foto)