„10 ani Karl, 10!” – cam aceasta a fost reacția Corinei Muntean, fondatoarea Școlii „Friendly English School” atunci când am provocat-o la #10yearschallenge. „Și parcă sunt mulți și parcă nu, însă câte se întâmplă în viața unui om în acest timp”, continuă profesoara de engleză și antreprenoarea, povestindu-ne cum au schimbat-o ultimii 10 ani. Cred că deja ți-am ros urechile, dar îți amintim că am pornit această provocare cu ocazia aniversării celor 10 ani ai revistei.

Am 26! Ce fac cu ei?

„Cu 10 ani în urmă exact în aceste zile împlinisem 26 ani. Dacă îmi amintesc bine nu prea știam ce să fac cu ei. Începusem o etapă nouă în viața atunci … încercam să îmi aranjez viața singură după divorț. Aparent, eram mai fericită 🙂 . Tot în acea perioadă a fost și primul meu job oficial în Moldova, nu prea lung, cu o concediere bruscă, după un an, însă datorită lui, mi-am promis că voi deveni unul din cei mai buni profesori de engleză. Au urmat multe momente frumoase, însă și grele, prefer să vorbim doar de reușite”, își începe Corina povestirea.

 

Cum a lăsat totul și a plecat în SUA

„A urmat un master, un nou job la Universitate, apoi o perioadă în care eram peste tot, dimineața la Buiucani în familia unor medici unde predam engleza, la amiază la facultate, în zilele libere aveam câteva ore la un liceu și seara, acasă, făcând meditații în camera de trecere a apartamentului în care locuiam și toți ai casei trebuiau să respecte liniștea. Pe la 27 a început o nouă etapă, mult mai diferită de până atunci. Am început să activez la o școala noua privată de engleza, loc în care m-am schimbat și am beneficiat de multe oportunități. Un job extraordinar alături de o echipa superba, studenți motivați și rezultate frumoase și vise, multe vise au început atunci. Am plecat în SUA, o lume nouă pentru mine. Au urmat 5 ani de aventura Americană, timp in care am combinat jobul din Moldova cu cel din SUA, apoi, emigrarea eșuată 🙂, depresia și revenirea acasă”, mai povestește antreprenoarea.

Pierderi colosale și lacrimi e puțin spus

„După ce sau calmat lucrurile după revenire, a început o altă aventură – „trăirea propriului vis” – am deschis o școala proprie de engleză, am împachetat cumva în ea toate experiențele de până atunci ca să le ofer studenților. La început a fost probabil ca la toți, vise însoțite de pierderi colosale, munca și lipsa de odihna, riscuri, stres , kg in plus, nopți nedormite și lacrimi. Însă, vine și ziua când toate trec, îți aduci aminte de ele doar prin interviuri și savurezi produsul, echipa, studenții, succesele lor și continui să muncești, însă cu mai multă încredere și fericire. Diferența de 10 ani se simte și se vede atât prin aspectul fizic cât și la capitolul reușite și rezultate. Într-un final e doar un curs al vieții pe care trebuie să îl trăim frumos. Vă mulțumesc pentru acest Exercițiu de imaginație, mi-am retrăit multe amintiri ♥️!”, ne-a spus în final Corina Muntean

Lecțiile ultimilor 10 ANI:

 1. Fericirea nu este legată de oameni sau locuri, ea este o stare de bine pe care o poți crea singur, ori de câte ori vrei să fii Fericit!
 2. Viața poate începe de multe ori de la zero, uneori e mai bine să construiești ceva nou, decît să faci ordine în ruine.
 3. A fi căsătorit și a fi fericit sunt lucruri total diferite.
 4. Familia maternă este unicul fundament care rezistă la orice furtună sau chiar uragane.
 5. Totul, dar absolut totul se schimbă, așa că nu vă legati prea mult de oameni sau chiar lucruri, în viața sunt miliarde de lucruri noi care așteaptă să fie descoperite.
 6. Viața e simplă, dacă îi urmezi legile.
 7. Legea de aur e cea a Bumerangului. Ce lansezi aceea Primești.
 8. Limitele sunt doar în capul nostru, exact ca și fricile.
 9. Universul, chiar lucrează, iar legea atracției e sfîntă, așa că atenție la giânduri.
 10. Dragostea e trecătoare, Iubirea e veșnică.
 11. Nu forța lucrurile care nu îți aparțin. Punctele uneori sunt cele mai de succes.
 12. Limita de la normal la anormal e ca un fir de păr,nu îți dai seama de acest lucru până nu îți testezi limitele.
 13. Iubirea Mamei este cel mai bun leac, forța ei față de copii este incredibilă, testat!
 14. Visele trebuie trăite, iar pentru acest lucru trebuie să îți iai doar un bilet.
 15. Dumnezeu lucrează prin oameni.
 16. Prietenii buni sunt ca și vinul, cu anii ei devin mai selecți.
 17. Adevăratele prietenii rezonează pe undele sufletului, ele se simt și se trăiesc diferit.
 18. Pentru a fi de succes, e nevoie să îți transformi pasiunea în job.
 19. Investește în amintiri, ele ramîn veșnice.
 20. Easy come, Easy Go! That’s Why I appreciate difficulties.
 21. Tinerețea tine de suflet și nu de ani.
 22. Compasiunea e cea mai umană valore pe care am descoperit-o.
 23. Timpul e limitat, energia la fel, iar în momentul cînd înțelegi acest lucru, începi să trăiești diferit.
 24. Ciând simți că nu mai poți, retrage-te în natură, puterea și energia ei e mare, dar nu ceda.
 25. Puțin înseamnă mult.
 26. Nu există decât azi și acum.
 27. Singuri venim, singuri plecăm, așa că e bine să fim în armonie cu noi în primul rînd, restul siunt circumstanțe schimbătoare și trecătoare.
 28. A fi diferit, nu e un defect, e un dar rar întâlnit .
 29. Curajul se învață, limitele lui se testează
 30. Acționează=Obține, pentru mine personal.