Ești în căutarea unui ceai bun, sănătos și sută la sută natural? Află că l-ai găsit! La 207 km de Chişinău, se află Mănăstirea „Naşterea Domnului” din satul Zăbriceni, raionul Edineţ, aici călugării produc cu multă dragoste și dăruire „Ceaiul de Zăbriceni”, unul dintre puținele preparate din Republica Moldova, dincolo de vinuri, care a obținut certificarea de produs cu indicație geografică.

Acum şase ani, călugării mănăstirii au deschis o fabrică de producere a ceaiurilor care au certificat ecologic. Astăzi aceste ceaiuri le găsești pe rafturile magazinelor. Reprezentatul de la Bio Cămara a fost la evenimentul organizat de EA.md și Agora.md, Povești pe Acoperiș „Autentic Moldovenesc” și  ne-a spus 10 motive pentru care ceaiul de Zăbriceni este cel mai bun!

„Pentru că e un produs sănătos.”

„Este un produs autohton.”

„E ecologic.”

 „E produs la Mănăstire cu dedicare și rugăciune.”

 „Are un preț accesibil.”

„E aromat și gustos.”

„E natural și fără adaosuri.”

 „Producerea ceaiului se face manual.”

„Este un produs cu indicație geografică.”

„E divers ca gust și compoziție de plante.”

Vezi și: Cum a fost și pe cine am avut invitați la „Povești pe Acoperiș” #AutenticMoldovenesc (Galerie Foto)

Acest articol apare în cadrul campaniei de promovare a produselor tradiționale moldovenești cu Indicație Geografică, Denumire de Origine și Specialitate Tradițională Garantată „Autentic Moldovenesc”, lansată de Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), cu finanțarea Proiectului UE „Suport pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală” în Republica Moldova.