Viola Borisovskaia și-a descoperit pasiunea pentru fotografie recent, dar spune că nu mai vrea să se despartă de acest hobby. Tânăra este la început de cale, dar are deja un stil. Aceasta iubește să surprindă peisajele și emoțiile. 

Viola ne-a povestit de unde a apărut curiozitatea pentru fotografie și cum îi reușește să lucreze cu persoanele timide, care fug de camere.

Ce anume te-a îndreptat spre fotografie și când ai descoperit pasiunea pentru acest domeniu?

„Îmi doream foarte mult să înțeleg cum să faci o fotografie reușită, trebuie să te naști cu acest talent sau poți învăța?Pasiunea pentru fotografie a crescut încet, dar acum sunt sigură că nu mă va părăsi niciodată”

Cum îți definești stilul de fotografie? Cărui tip îi dedici cel mai mult timp?

„Stilul meu de fotografie este „lifestyle”. Pentru că sunt încă la început îmi fotografiez familia și prietenii, dar îmi place să surprind și peisaje mai speciale”

Cât de importantă este relația client-fotograf?

„Desigur relația client-fotograf este foarte importantă și de ea depinde cât de reușit va fi rezultatul. Fotograful trebuie să comunice cu clientul pentru a înțelege ce așteptări are acesta”

Cum lucrezi cu persoane mai puțin fotogenice, sau mai timide, în fața aparatului?

„Secretul este comunicarea. Trebuie să discuți ceva cu persoana, astfel ea va uita de emoții și de aparatul de fotografiat, va deveni mai relaxată și încet încet va căpăta încredere și va zâmbi în fața obiectivului”

Care e fotografia ta preferată? Din cele făcute de tine, bineînțeles. Care e povestea ei?

„Nu cred că am fotografii preferate, dar există fotografii care rămân în memorie cum este aceasta, de exemplu. Este un cadru pe care l-am surprins în timpul unei plimbări de seară în Odessa. Cred că îmi place și datorită culorilor ce îmi redau o dispoziție bună”

Întrebată ce proiecte fotografice vrea să dezvolte în viitor, Viola ne-a spus că încă nu are un plan bine pus la punct, dar de un lucru este sigură, își dorește ca fotografiile sale să aibă un concept și să spună o poveste.

Sursa foto: Arhiva personală. 

Distribuie articolul: