Pentru cei care iubesc să citească și ar dori să citească câte o carte pe zi, am pregătit câteva titluri noi. Cărțile se definesc printr-un stil ușor și vocabular simplu, fapt pentru care le veți citi rapid. 

„We are all Greta. Be inspired to save the world”, Valentina Giannella

Cine este Greta Tunberg și cum a atras milioane de fani? Jurnalista italiană Valentina Gianella răspunde la aceste și multe alte întrebări în cartea ei despre cea mai cunoscută eco-activistă. Această mică carte explică foarte clar și cu ușurință conceptele din spatele ideilor elevei suedeze și indică fapte bazate pe dovezi care stau la baza protestelor ei. Explorând fenomenul Greta Tunberg, cartea ajută să înțelegem ce se întâmplă cu planeta noastră și ce acțiuni ar trebui întreprinse acum pentru a evita un dezastru în mediu.

 

„Oamenii fericiți citesc și beau cafea” de Agnes Martin-Lugan

Diana pare să aibă o viață perfectă. Este soția, mama și proprietara unei cafenele literare din Paris. Dar când își pierde brusc soțul și fiica iubită într-un accident rutier, lumea încetează să mai fie aceeași. După o tragedie teribilă, Diana se mută într-un oraș mic de pe coasta irlandeză în speranța de a găsi confortul în unitate cu ea însăși, până când îl va întâlni pe Edward, un fotograf misterios și atractiv care locuiește în același cartier. Acest roman emoționant ne amintește încă o dată că iubirea este nemuritoare.

„Femeia minimarket” de Sayaka Murat

Keiko Furukura, o locuitoare din Tokyo, în vârstă de treizeci și șase de ani, lucrează în magazinul japonez deja de 18 ani. În magazin, în comparație cu viața înafara acestuia, Keiko înțelege regulile interacțiunii sociale și se simte ca peștele în apă. Keiko este foarte fericită în lumea ei mică, unde poți fi o persoană „normală”, copiind comportamentul colegilor, dar oamenii apropiați ei pun mai multă presiune asupra ei, îndemnându-i să conceapă o familie și să își găsească un loc de muncă decent. În ciuda autenticității, această poveste a luptei veșnice a normelor sociale și a libertății individuale va fi solicitată de mulți cititori.

„Bluets” de Maggie Nelson

Cartea este o colecție de 240 de înscrieri în care scriitoarea și criticul de artă Maggie Nelson,  se luptă cu durerea personală – prietenul ei a devenit cvadriplegic în urma unui accident. Prin culoarea, care a devenit pentru ea o reflectare a dorului și a durerii, încearcă să înțeleagă iubirea pierdută și singurătatea existențială. Scurtele eseuri la intersecția dintre filozofie și versuri sunt pline de referințe la alți scriitori, gânditori și artiști care au glorificat puterea culorii în operele lor. Iar titlul original al cărții „Bluets” este o referire directă la pictura cu același nume a expresionistului Joan Mitchell.

Sursă

Urmărește canalul nostru de pe Telegram

Distribuie articolul: