Organismul nostru are nevoie de vitamine pe parcursul întregului an. Mereu ne complicăm și căutăm fructe exotice, iaurturi, prafuri și aditivi alimentari, fără să ne dăm seama că vitaminele pot fi găsite în cele mai simple salate. Iată câteva rețete pentru a menține starea de bine a organismului și a ne bucura de mese sățioase.

Salată germană – varianta de vară

Ingrediente

  • Cartofi noi – 500 g
  • Un castravete proaspăt
  • Castraveți murați – 3 buc.
  • O ceapă
  • Muștar – o linguriță
  • Ulei – 4 linguri
  • Ceapă verde
  • Bulion de legume – 4 linguri
  • Oțet 6% – 3 linguri

Mod de preparare

  1. Fierbi cartofii și apoi îi tai în două părți (dacă nu sunt foarte mari).
  2. Feliezi castraveții și ceapa.
  3. Amesteci bulionul, oțetul, uleiul și muștarul, acesta va fi sosul.
  4. Într-un bol adânc pui toate ingredientele și amesteci cu sosul.

Sursă: twizz.ru

Salată Pancanella

Ingrediente

  • 4 roșii
  • 2 castraveți
  • un ardei gras
  • o ceapă
  • frunze de busuioc – 50g
  • pâine albă, uscată 150 g
  • 100 g de olive

Pentru sos:

  • 3-4 roșii
  • ulei de măsline 7 linguri
  • oțet 2 linguri
  • usturoi
  • condimente (sare, piper, rozmarin etc)

Mod de preparare

  1. Pâinea se taie în cuburi.
  2. Roșiile se taie în jumătăți și mijlocul se va mărunți într-un robot de bucătărie.
  3. La roșiile mărunțite adăugăm uleiul de măsline, oțetul, usturoiul și condimentele. Amestecăm minuțios.
  4. Bucățile de pâine se vor acoperi cu sosul și se vor lăsa până la absorbire.
  5. Roșiile se vor tăia în cuburi mari.
  6. Ceapa, castraveții și ardeiul se vor tăia exact ca roșiile.
  7. Într-un bol mare se va amesteca pâinea, ceapa, ardeiul,roșiile, castraveții, frunzele de busuioc, olivele și sosul.

Sursă: twizz.ru

Salată de vară

Ingrediente

  • 3 roșii
  • 2 castraveți
  • ridiche – 5 buc.
  • frunze de salată și mărar
  • semințe

Pentru sos

  • ulei de măsline 100g
  • suc de lămâie 50g
  • usturoi 20g
  • jumătate de ceapă
  • mentă 40g
  • sare

Mod de preparare

  1. Toate produsele pentru sos, în afară de ulei, se vor bate cu ajutorul mixerului, adăugând treptat câte o picătură de ulei.
  2. Roșiile, castraveții și ridichea se vor tăia în bucăți.
  3. Frunzele de salată se vor rupe, iar mărarul se va tăia.
  4. Se vor amesteca într-un bol legumele cu sosul.
  5. Înainte de servire, se vor presăra semințe.

Sursă: twizz.ru

Sursă: twizz.ru