Companiile vestimentare internaționale Tommy Hilfiger, Calvin Klein Trust, Hugo Boss și Trusardi SPA au solicitat în primă instanță despăgubiri în valoare totală de peste 800 mii de lei de la un vânzător de haine second-hand. Solicitarea a fost respinsă de judecător, însă reprezentantul acestor branduri internaționale au contestat hotărârea la Curtea de Apel Chișinău.

Companiile vestimentare internaționale Tommy Hilfiger Licensing, The Calvin Klein, The Hugo Boss și Trusardi SPA au înaintat o cerere de chemare în judecată împotriva Uzprimatex SRL. Marile branduri de articole vestimentare solicită constatarea folosirii neautorizate, obligarea de a distruge produsele, încasarea despăgubirilor materiale, morale și a altor cheltuieli de judecată în valoare de peste 800 mii de lei.

În cadrul procesului de judecată s-a constat că Uzprimatex SRL a importat haine de mâna a doua din Germania, în loturi estimate în kilograme. Marfa este vândută în centrul comercial Mega Hand de pe str. Tighina 65 din Capitală. Acest centru comercial are două nivele, iar produsele de second-hand ale celor mai celebre mărci pot fi găsite la prețuri derizorii.

Executorul judecătoresc, angajat la solicitarea marilor branduri, a constatat că în acest magazin sunt comercializate produse care poartă mărcile Tommy Hilfiger, Calvin Klein, The Hugo Boss, Trusardi și altele. Totuși, în cadrul acestui proces de judecată nu a fost demonstrat că marfa comercializată era contrafăcută.

Judecătoria Chișinău (sediul Râșcani) a considerat drept neîntemeiată cererea înaintată de companiile Tommy Hilfiger Licensing, The Calvin Klein, The Hugo Boss și Trusardi pe 15 martie curent. Reprezentantul acestor branduri celebre nu s-a oprit aici și a contestat încheierea primei instanțe la Curtea de Apel Chișinău. Prima ședință de examinare a cauzei este fixată pentru finele lunii iunie 2017.

Sursa: agora.md

Distribuie articolul: