Soția lui Igor Ciofu, agentul de securitate care a fost ucis în atacul de pe Aeroportul Chișinău din 30 iunie 2023, a intentat un proces împotriva instituției angajatoare a agentului. Conform ZdG, femeia solicită o compensație de deces în valoare de aproape 7,2 milioane de lei și un prejudiciu moral de 400 de mii de lei. Acum, ea are în grijă trei copii.

Dosarul a fost înaintat judecătoarei Natalia Lupașcu de la Judecătoria Chișinău. Pe 1 martie 2024 a fost stabilită prima ședință de judecată în acest caz, însă nu s-a desfășurat, deoarece judecătoarea a participat la Adunarea Generală a Judecătorilor.

Soția lui Ion Ciofu a refuzat să discute cu ZdG, precizând că este prematur să se expună pe marginea dosarului.

Reprezentanții Aeroportului Chișinău spun că instituția se va conforma actului judecătoresc care va fi emis pe dosar:

„Deoarece cauza civilă care se află la momentul actual la Judecătoria Chișinău vizează unele aspecte care formează obiectul și a unei cauze penale, la această etapă vă putem comunica doar faptul că de către Î.S. „Aeroportul Internațional Chișinău” este asigurată prezența la toate ședințele de judecată, precum și prezentarea referinței și a tuturor actelor necesare unei examinări juste și obiective”.

Anterior, familiile celor două persoane, împușcate mortal la Aeroport, au primit câte un milion de lei ajutor material unic, din fondul de rezervă al Guvernului.

Reamintim că pe 30 iunie, la Aeroport, un polițist de frontieră și un angajat din securitatea aeroportuară au fost omorâți atunci când un individ, cetățean din Tadjikistan, căruia i s-a interzis intrarea în Republica Moldova, a confiscat arma de la primul și a deschis focul.

Atacatorul a fost imobilizat și arestat de către forțele speciale. Era căutat de autoritățile din țara sa natală pentru participarea la răpirea, în seara zilei de 23 iunie 2023, a prim-vicepreședintelui unei bănci. Pe 3 iulie, agresorul a decedat la spital.

 

 

 

Distribuie articolul: