Un bărbat în vârstă de 34 de ani, responsabil pentru accidentul de la Băcioi din mai 2023, soldat cu trei decese, a fost condamnat la 10 ani de închisoare și i s-a interzis să mai conducă vehicule.

Sentința a fost pronunțată pe 7 februarie de către Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani. Conform Procuraturii Generale, el trebuie să plătească și un prejudiciu moral în valoare de 3,5 milioane de lei părților vătămate și succesorilor persoanelor decedate.

Sentința poate fi contestată la Curtea de Apel Chișinău.

Evenimentul tragic a avut loc pe 14 mai 2023, în jurul orei 16:45. Șoferul condamnat s-a urcat la volanul unui Audi A6 în stare de ebrietate avansată și sub influența substanțelor interzise.

În timp ce conducea cu viteză excesivă pe a doua bandă de circulație, a încercat să depășească un alt vehicul pe partea stângă, încălcând linia continuă dublă. În consecință, a pătruns pe sensul opus și a intrat în coliziune cu un automobil Renault Megane, condus de un alt bărbat.

În urma impactului, 3 pasageri din Renault au pierit pe loc, iar șoferul și 2 pasageri din Audi A6 au fost transportați la Institutul de Medicină Urgentă. Doi dintre ei au suferit răni grave, în timp ce unul a suferit răni medii.

Distribuie articolul: