Astăzi, procurorii vor solicita arest la domiciliu pentru șoferul de camion implicat în accidentul de la Măgdăcești. Informația a fost confirmată pentru TV8 de către Procurorul General interimar, Ion Munteanu.

Ședința de judecată este planificată pentru luni dimineață, când expiră cele 72 de ore. Între timp, persoanele rănite, inclusiv doi copii, rămân la spital.

Sâmbătă, 13 aprilie, Procurorul General interimar, Ion Munteanu, a afirmat la telefon că toate aspectele vor fi analizate în dosarul în desfășurare. În timp ce procurorii vor cere luni dimineață mandatul de arest la domiciliu pentru șoferul camionului reținut timp de 72 de ore, acesta va fi examinat de Judecătoria Criuleni.

Purtătoarea de cuvânt a Institutului de Medicină Urgentă, Dorina Arsene, a menționat că pacienții rămân internați și continuă tratamentul medical, unul dintre ei aflându-se în stare critică. De asemenea, cei doi copii sunt în continuare spitalizați la Institutul Mamei și Copilului, starea lor fiind de gravitate medie.

Accidentul s-a produs pe 11 aprilie la Magdăcești. Microbuzul de pe ruta Drăsliceni-Chișinău se deplasa prin Măgdăcești, în momentul în care a fost ajuns din urnă de un camion. A fost momentul ce a declanșat întreg dezastrul. Ca prin efect de domino, într-o secundă, microbuzul a fost proiectat într-un gard de beton, lateral lovind și un stâlp de electricitate. Iar camionul a făcut praf parapetul de pe marginea drumului. În consecință, 16 oameni au fost răniți. Conducătorii auto nu au avut de suferit, testați la alcoolemie, rezultatul a arătat că aceștia nu se aflau în stare de ebrietate.

 

Distribuie articolul: