Butonarea telefonului câteva minute înainte de culcare poate părea o modalitate foarte bună de a vă relaxa după o zi stresantă. Dar s-ar putea să vă daţi seama că somnul dispare odată cu practicarea acestui obicei.

Pentru mulţi oameni senzaţia de epuizare constantă a devenit o normalitate, însă specialiștii spun că stabilirea cauzei acestei oboseli, aparent fără sfârşit, este importantă. În primul rând, există unele probleme medicale care pot avea ca simptom oboseala, dar, în multe cazuri, aceasta pot fi doar rezultatul unor obiceiuri pe care le adoptăm inconştient şi care pun stăpânire pe energia noastră, scrie adevărul.ro.

Obiceiuri care ne diminuează zilnic nivelul de energie:

Deshidratarea

Uneori, oboseala este un semn al deshidratării. „Când ajungi să simţi senzaţia de sete, ai pierdut deja 2-3% din lichidul de care corpul are nevoie pentru a funcţiona normal”, spune nutriţionistul Susan Kleiner. Ai grijă să te hidratezi suficient şi bea întotdeauna un pahar cu apă înainte de culcare.

Butonarea telefonului sau a tabletei înainte de culcare

Butonarea telefonului câteva minute înainte de culcare poate părea o modalitate foarte bună de a vă relaxa după o zi stresantă. Dar s-ar putea să vă daţi seama că somnul dispare odată cu practicarea acestui obicei. Utilizarea dispozitivelor cu emisie de lumină înainte de culcare poate întrerupe ciclurile de somn REM. Luaţi-vă o oră în care să vă liniştiţi mintea înainte de a adormi, veţi simţi diferenţele a doua zi.

Petrecerea timpului în spaţii închise

Ieşirea în natură poate ajuta la resetarea ceasului interior al corpului, simpla expunere la lumina soarelui putând ajuta la reglarea ciclului de somn al organismului şi la creşterea energiei în timpul zilei. O plimbare rapidă în parcul din jurul blocului v-ar putea ajuta să adormiţi mai uşor, iar a doua zi să fiţi mult mai energici.

Neglijaţi exerciţiile de respiraţie

Respiraţia conştientă poate energiza organismul. Dacă sunteţi obişnuit cu respiraţia superficială, atunci aflaţi că respiraţia din abdomen poate ajuta la scăderea oboselii. Indiferent dacă faceţi un obicei din exersarea respiraţiei conştiente, înainte de culcare sau pe parcusrul zilei, rezultatele se vor vedea în nivelul dumneavoastră de energie.

Distribuie articolul: