Laptele de aur este o băutură indiană care se bea în special seara și este cunoscută pentru beneficiile ei extraordinare.

Lapte de aur, de un galben strălucitor, cunoscut și sub numele de lapte de turmeric, a câștigat popularitate în culturile occidentale.

Deși se numește lapte, această băutură poate să nu aibă nimic în comun cu laptele, dacă nu vă place gustul lui sau corpul nu îl tolerează. Astfel, se poate folosi la rețeta făcută în casă, lapte de migdale, lapte de cocos, potrivit healthline.com.

În mod tradițional, această băutură este făcută prin încălzirea laptelui de vacă sau de plante cu turmeric și alte condimente, cum ar fi scorțișoară și ghimbir.

Este apreciat pentru numeroasele sale beneficii pentru sănătate și este adesea folosit ca un remediu alternativ pentru a stimula imunitatea și a preveni bolile. În plus, această băutură se poate prepara în casă.

Laptele de aur sau laptele auriu este o băutură delicioasă, plină de antioxidanți, care poate oferi o serie de beneficii pentru sănătate, de la un creier și o inimă mai sănătoase până la oase mai puternice, o digestie îmbunătățită și un risc mai mic de îmbolnăvire, spun specialiștii.

În plus, dacă se bea, poate combate insomnia în mod natural. El acționează ca un ”somnifer”. Orice lapte cald băut seara are efecte sedative, dar cel vegetal amestecat cu curcuma transmite o stare de relaxare profundă.

Laptele de aur sau laptele auriu este ușor de făcut acasă. 

Ingrediente:

– 1/2 cană (120 ml) de lapte neîndulcit la alegere: de vacă, de migdale, de cocos sau un alt lapte vegetal

– 1 linguriță de turmeric

– 1 bucată mică de ghimbir proaspăt ras sau 1/2 linguriță pudră de ghimbir

– 1/2 linguriță de scorțișoară

– 1 praf de piper negru macinat

– 1 lingură de miere sau sirop de arțar (opțional).

Amestecați toate ingredientele pe aragaz într-o cratiță sau o oală mică până la punctul de fierbere. Dați focul mai încet și mai lăsați amestecul timp de aproximativ 10 minute.

Apoi, dați băutura printr-o strecurătoare fină, turnați în cană și presărați un vârf de scorțișoară. O cană pe zi este suficientă.

Laptele auriu poate fi preparat și în avans și păstrat în frigider până la cinci zile. În acest caz, încălziți înainte de a-l bea.

Distribuie articolul: