Dacă vă doriți o rețetă inedită de supă de post, vă recomandăm să încercați supa aztecă. Este delicioasă și foarte ușor de preparat.

Ingrediente:

  • 1 ceapă tocată
  • 4 căţei de usturoi
  • 1 linguriţă de boia iute
  • 1 lingură de chimen măcinat
  • 1 linguriţă de boia dulce
  • 1 cană de ţelină tăiată cubuleţe
  • 3 căni de supă concentrată de legume
  • 2 cutii de 450 de grame de fasole neagră
  • 1 cană de porumb congelat
  • 3 linguri de suc de lămâie verde
  • 1 avocado tăiat cuburi sau felii
  • 1 roşie tăiată cubulețe
  • 1 cană de coriandru proaspăt tocat
  • sare de mare şi piper negru după gust

Preparare:

Se sotează ceapa și usturoiul în 2 linguri de supă concentrată de legume într-o oală de supă la foc mediu spre mare, până se înmoaie ceapa. Se adaugă condimentele și țelina și se mai fierbe încă 1-2 minute. Se adaugă supa concentrată de legume, fasolea, porumbul și 2 linguri de suc de lămâie verde.

Se dă într-un clocot, apoi se reduce focul și se lasă să fiarbă înăbuşit timp de 10 minute. Se așezonează cu sare și piper negru. Într-un bol separat, se amestecă avocado, roşiile, coriandrul, restul de o lingură de suc de lămâie, sarea şi piperul negru. Se toarnă supa fierbinte în boluri şi se garniseşte cu o lingură plină de salsa de avocado.

SURSA

Foto: Google.com

Vezi și: 5 tipuri de ceaiuri, perfecte pentru micul dejun și cum să prepari corect infuziile

Distribuie articolul: