Firele de păr crescute pe sub piele reprezintă o problemă foarte enervantă cu care se confruntă multe persoane. Acestea pot apărea indiferent dacă folosești lama de ras, epilatorul sau ceară, dar partea bună este că le poți preveni și poți scăpa de ele. Primul lucru foarte necesar este răbdarea – celelalte sunt produse și metode.

Primul pas pe care trebuie să îl urmezi (atât pentru a preveni, cât și pentru a trata problema) este să îți exfoliezi pielea. Vrei să îți păstrezi foliculii de păr deschiși, pentru ca firele să aibă pe unde crește. Încearcă să te exfoliezi măcar o dată pe săptămână, mai ales dacă te epilezi. Orice tip de scrub, cumpărat sau preparat acasă, mai dus sau mai fin, va fi de un real folos.

Dacă problema deja a apărut, iar pielea este inflamată și are mici umflaturi, un scrub delicat te poate ajuta. Masează-l ușor pe zonele cu probleme, apoi aplică pe zonele afectate un produs bazat pe acid salicilic dimineața și seara (ca să eviți infecțiile). Nu te grăbi să scapi de firul crescut pe sub piele și nu încerca să îl scoți ca pe un punct negru, pentru că te vei irita și mai tare! Urmează acest pas 3-5 zile, apoi îți va fi mai ușor.

De asemenea, o cremă cu cortizon te poate ajuta foarte mult. Aceasta calmează pielea umflată și înroșită și trebuie aplicată în strat subțire o dată pe zi până când zona se vindecă. Și asta e tot! Chiar dacă cei 3 pași nu acționează instant, e mai bine să ai puțină răbdare decât să îți iriți pielea și mai mult.

SURSA