Un fel de cuşcuş, bulgurul este sănătate curată şi poate fi consumat cu succes în combinaţii de salate şi legume. Încearcă şi tu această reţetă de bulgur cu roşii şi mentă, preparat ideal pentru a fi consumat în perioada postului.

Ingrediente:

  • 200 g bulgur
  • 2-3 roşii
  • frunze de mentă proaspătă
  • 1 ardei roşu capia
  • ulei
  • pătrunjel verde
  • sare şi piper

Preparare:

  1. Bulgurul se fierbe în baie de abur, după ce se spală bine înainte. Când se umflă şi este complet fiert se lasă deoparte să se răcească.
  2. Separat, roşiile de toacă mărunt, iar ardeiul de taie felii. Adaugă totul peste bulgur, apoi asezonează cu sare si piper.
  3. Pătrunjelul şi menta se taie mărunt şi se amestecă bine cu tot cu legume. Adaugă 2-3 linguriţe de ulei de măsline.
  4. Decorează cu frunze de mentă întregi şi salata ta este gata.

Poftă bună! 

Sursa: Clickpoftabuna.ro

Citește și: Maria-Victoria Racu: „Ieși din cercul vicios”. Cum să nu ne îngrășăm sau îmbolnăvim în carantină

Distribuie articolul: