Nu în zadar nutriționiștii ne recomandă ouăle la dejun, acestea reprezentând alimentul etalon, care conține cele mai bune proteine de clasa I. Mai jos, îți propunem să descoperi rețeta de Shakshuka - cel mai apreciat mod de preparare a ochiurilor pentru dejun.

Shakshuka mai este recunoscută și după denumirea de omletă în sos picant. Pentru că lasă suficient spațiu pentru experimente, această rețetă poate deveni o tradiție pentru întreaga familie. Pentru prepararea unei tigăi de Shakshuka, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 8 ouă de găină
  • 2 cepe mășcate
  • câțiva căței de usturoi
  • roșii
  • pastă de roșii
  • ulei de floarea-soarelui
  • piper negru măcinat
  • sare după gust

Mod de preparare:

Ceapa și usturoiul se vor tăia mărunt și se vor pune pe foc, într-o tigaie cu ulei încins de floarea-soarelui. Se prăjesc până devin moi.

2

Într-un vas separat, câteva roșii proaspete se taie mărunt și se condimentează cu sare și piper negru. La această masă se adaugă și câteva linguri de pastă de tomate.

3

Acum, amestecul de roșii se toarnă peste ceapa și usturoiul prăjit, se amestecă bine, se acoperă cu capacul și se lasă la fiert pentru câteva minute.

4

Atunci când amestecul devine mai solid, peste sos se adaugă ochiurile, cu condiția ca gălbenușul să rămână intact. Se pune capacul și se lasă pe foc până când ouăle se întăresc atât, cât să vă placă.

5

Shakshuka e gata de servire. Pentru un aspect și mai apetisant, adăugați verdeață.

6

Detalii, aici:

Foto: captură video, cooking.nytimes.com

Distribuie articolul: