Gustare rapidă de primăvară care să fie și sănătoasă? Încearcă să prepari niște quesadilla umplute cu spanac și ciuperci, după o rețetă pe care garantat o vei repeta periodic. Preparatul merge de minune în zilele în care nu ai multă inspirație, dar nici prea mult timp la dispoziție!

Ingrediente:

  • 150 g ciuperci
  • 2 legături spanac (cca 250 g)
  • 100 g brânză feta
  • 5-6 roșii uscate
  • 200 g mozzarella
  • 8 foi de tortilla
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • oregano

Preparare:

1. Toacă ciupercile felii și frige-le în cele 2 linguri de ulei pentru 2-3 minute, până ce se schimbă la culoare.

2. Scoate ciupercile, adăugă 2-3 linguri de apă și adaugă spanacul curățat, apoi pune capacul tigăii.

3. Lasă spanacul 2-3 minute la opărit, până ce îi scade volumul foarte mult, adu ciupercile înapoi în tigaie și potrivește de sare și piper.

4. Așează foaia de tortilla în tigaie cu puțin ulei, apoi adăugă o pătrime din fiecare ingredient pe foaie: brânză mozzarella rasa, ciuperci, spanac, câteva bucățele de brânză feta și roșii uscate, iar deasupra presară iar mozzarella.

5. Peste toate ingredientele așează o altă foaie de tortilla și întoarce quesadilla, pentru a se rumeni pe ambele părți.

6. Scoate quesadilla cu spanac și ciuperci, apoi continuă prepararea celorlalte 3 porții. Servește quesadilla imediat alături de un sos pregătit în casă.

SURSA

Vezi și: Învață să alegi corect un avocado, e ușor să-ți dai seama când fructul e copt