O prăjitură cheesecake cu un gust bogat și aromat, acest cheesecake cu lămâie este și foarte ușor de preparat!

Ingrediente:

pentru aluat:

  • 150 de grame biscuiți graham,
  • 3 linguri de zahăr,
  • 4 linguri de unt moale, topit,

pentru umplutură:

  • 160 grame zahăr,
  • 1 lingura coajă rasă de lămâie și sucul de la 2 lămâi,
  • 600 de grame de cremă de branză,
  • 4 ouă mari, la temperatura camerei,
  • 2 lingurițe extract de vanilie,
  • un praf de sare,
  • 60 de grame de smântană,

pentru crema de deasupra:

  • sucul de la 2 lămâi,
  • 2 ouă mari plus un gălbenuș,
  • 60 de grame de zahar,
  • 2 linguri de unt rece,
  • 1 lingura de smantană
  • jumătate de linguriță de extract de vanilie,
  • un praf de sare.

Preparare:

Pentru aluat, preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius și pune biscuiții graham într-un blender și fărâmițează-i. Adaugă și zahărul și amestecă din nou. Adăugă untul topit până când se formează un aluat.
Pune aluatul pe fundul unei tăvi rotunde, cu pereți detașabili, și presează cu degetele. Așează tava la cuptor și coace aluatul până când prinde o culoare aurie, pentru aproximativ 15 minute. Scoate tava din cuptor și lasă-l să se răcească.
Pentru umplutură, pune cele 160 de grame de zahăr împreună cu coaja de lămâie într-un blender și mixează până când zahărul devine galben și parfumat.
Bate cremă de brânză cu un mixer pentru 30 de secunde. Amestecând cu mixerul la o viteză mică, adăugă zahărul cu lămâie treptat, apoi bate tot amestecul la viteza medie. Adăugă ouăle, câte două, amestecând între timp. La final, adăugă sucul de lămâie, vanilia și sarea și amestecă. Toarnă amestecul în tavă, peste aluat.
Pune tava din nou la cuptor și lăsă prăjitura să se coacă până când suprafața nu mai este lucioasă, aproximativ 50-60 de minute. Când e gata, stinge focul și lăsă prăjitura să se răcească în cuptor, cu ușa deschisă.
Pentru crema de deasupra, încălzește sucul de lămâie într-o cratiță, dar nu îl fierbe. Într-un bol mic, mixează ouăle și adaugă treptat zahărul. Amestecând continuu, toarnă treptat sucul fierbinte de lămâie peste amestecul de ouă. Pune totul pe foc și fierbe până când amestecul devine gros. Ia cratița de pe foc, și adaugă untul. La final, adăugă smântână, vanilia și sarea.
Când prăjitura s-a răcit de tot (după aprox 2 h) toarnă cremă de lămâie pe deasupra. Poți decora totul cu coaja rasă de lămâie.

Poftă bună!

Sursa: Elle.ro

Încearcă și: Cea mai rapidă prăjitură din biscuiți. Este gata în câteva minute

Distribuie articolul: