O alternativă pentru pizza clasică, este pizza cu fructe. Probabil nu-ți vine a crede, dar este la fel de delicioasă, iar pentru sezonul de vară este numai potrivit ca să-i alinți pe cei mici, dar și pe cei mai măricei. 

Ingrediente pentru blat:

  • 90 gr zahăr
  • 150 gr faină
  • 1/4 linguriță de praf de copt
  • 1/4 linguriță de sare
  • 60 gr de unt moale
  • 1 linguriță de extract de vanilie
  • 1 ou mare.

Ingrediente pentru crema de brânză:

  • -340 gr cremă de brânză
  • 30 gr unt moale
  • 1 linguriță de extract de vanilie
  • 150 gr de zahăr pudră

Pentru toppingul de fructe

  • -7-10 căpșune, tăiate
  • 5-6 kiwi, tăiate în felii
  • 1 mango, feliat

Mod de preparare:

Pentru blat: Se pun împreună untul, zahărul, oul și vanilia și se amestecă până când se omogenizează. Se adaugă făina, praful de copt și sarea. Se amestecă bine, până când se formează un aluat. Se la rece pentru 30 de minute.

Se preîncălzește cuptorul la 170 de grade Celsius. Se ia o tavă de pizza și se tapetează cu hârtie de copt. Se întinde aluatul în tavă, lăsând puțin loc pe marginile tăvii. Se la cuptor timp de 12 minute, apoi se scoate și se lasă se răcească.

Pentru crema de brânză: Cu un mixer de bucătărie se amestecă crema de brânză, untul, zahărul pudră și vanilia, până când se obține un amestec omogen și cremos. Se întinde pe blatul răcit și apoi se din nou la rece se întărească. Se scoate de la frigider și se ornează cât mai frumos cu selecția de fructe.

Sursa

Distribuie articolul: