Știai că în Republica Moldova cresc peste 11 tipuri de pomușoare, cultivate de peste 700 de producători locali? O bună parte dintre ei se reunesc duminică, 24 iunie, la SUMMER BERRY FAIR! Anul trecut, Summer Berry Fair a fost organizat pentru prima dată.

În cadrul celor 3 ediții,  au participat aproape 40 de agricultori din toată țara, care au vândut peste 3 tone de pomușoare locale.  Iar gastronomii au prepart aproape 40 de kilograme de deserturi. Iată de ce trebuie să vii și tu duminică la Summer Berry Fair:

1. Vedetele din această ediție sunt: murele și zmeura! Dar, în vânzare vom avea și prima roadă de affine, dar și ultima de căpșuni.
2. Agricultorii vor aduce 3 tone și jumătate de pomușoare , culese direct de pe ogor!
3. Pomușoarele vor fi vândute la preț de producător. De aceeea, e ocazia perfecta ca să vă faceți plinul pentru conserve 12
3. La târg vor participa 15 agricultori din 12 raioane ale țării, membri ai Asociației Pomușoarele Moldovei. Aceștia vor avea tarabe personalizate pe care va fi indicată localitatea de unde sunt aduse fructele. Astfel vom cunoaște cele mai importante zone în care sunt cultivate plantațiile de pomușoare.
5. Și la SUMMER BERRY FAIR vom avea Teatru Gastronomic! Veniți să învățați de la Ana Stratulat, Irina Cazacu, Diana Ceachir și Irina Urescu cum puteți găti bunătăți cu #pomușoarelemoldovei. Degustarea la TEATRUL GASTRONOMIC este GRATUITĂ!
6. Cei mai iscusiți patiseri de la Mai Dulce 2017, vor veni cu deserturi savuroase din pomușoare. Tarte, înghețate, fursecuri, rulade, mousse-uri și tot felul de bunătăți
7. Vizitatorii vor putea nu doar să mănânce pomușoare cât încape, dar și să picteze cu ele! Anul acesta avem multe distracții pentru cei mici. Printre care și 3 ateliere GRATUITE: pictarea figurinelor pe ghips, modelarea pomușoarelor din lut și colorarea căpșunelor punctate.
8. Târgul va avea loc în parcul Catedralei, lângă havuz, intrarea de pe strada Pușkin.
9. Din cauza că produsele sunt proaspete, la preț de producător și dulci, evenimentul va dura doar 4 ore. De aceea, grăbiți-vă să ajungeți cât mai devreme. Începem la 10:00!
10. INTRAREA ESTE LIBERĂ

Vezi cum a fost anul trecut: Cel mai vitaminos târg al verii a numărat a III-a ediție. Summer Berry Fair a umplut capitala de pomușoare

Distribuie articolul: