Un an de succes consacrat, dar și unul al premierelor, așa s-ar putea rezuma 2018 pentru viața artistică a Deliei. Aceasta a fost desemnată „Vedeta anului” 2018! 

Astăzi, 24 aprilie, la ora 12:00 a avut loc Festivitatea de premiere a revistei Actualitatea Muzicală, ceremonie ajunsă la cea de-a 29-a ediție consecutivă

„Vedeta anului” 2018 este distincția pe care interpreta Delia a primit-o din partea publicației „Actualitatea Muzicală”, revistă lunară editată de Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România (UCMR).

Din punctul de vedere al organizatorilor, Delia este artista care a dominat anul 2018 prin turneele, albumele și spectacolele sale grandioase, „Acadelia” fiind menționat în mod special. De asemenea, reprezentația ei de pe scena festivalului „Cerbul de aur” a contribuit la primirea acestui premiu.

„În primul rând sunt onorată, vă mulțumesc foarte mult pentru acest premiu. Sunt foarte emoționată, nu-mi dau seama de ce, cred că sala e de vină, pentru că sala asta mie-mi amintește de audiții, din vremea liceului, când făceam tot felul de momente muzicale de sfârșit de an. Părinții mei au fost inspirați și m-au dat la un liceu de muzică, am urmat apoi niște pași naturali și probabil că de-asta sunt acum aici. Și simt nevoia să-i aplaud pe părinții mei pentru că m-au dat la un liceu de muzică. Vă mulțumesc mult încă o dată”, a declarat Delia emoționată în timp ce primea distincția „Vedeta anului” din partea lui Octavian Ursulescu.