Circa 20 de producători de pomușoare din toate raioanele Republicii Moldova vor fi prezenți la Târgul pomușoarelor – Summer Berry Fair, preconizat pentru 23 iunie curent, în municipiul Chișinău. Este prima ediție a unei serii de târguri ale pomușoarelor, organizată de Asociația Obștească „Pomușoarele Moldovei” în parteneriat cu Pretura Sectorului Ciocana a municipiului Chișinău.

În cadrul primei ediții a Summer Berry Fair din acest an vedetele festivalului vor fi murele și zmeura, precum și pomușoarele procesate. Evenimentul are scopul de a impulsiona consumul de pomușoare autohtone.

În anul 2019, se vor desfășura 3 ediții, în fiecare lună de vară: 23 iunie, 21 iulie și 18 august. Potrivit organizatorilor, în cadrul evenimentului din 23 iunie, se estimează că producătorii de mure, de zmeură și producători de pomușoare procesate, vor comercializa de la tarabele personalizate aproape 7 tone de pomușoare, la preț de producător.

De asemenea, în cadrul evenimentului mai multe centre comunitare și de creație din Chișinău vor organiza ateliere de creație și activități cultural-artistice destinate copiilor.

Prima ediție a tîrgului pomoșoare din 23 iunie, se va deschide la ora 9.00, în sectorul Ciocana, str. Alecu Russo 61-63/1.

Este al treilea an când producătorii de pomoașoare din țară se reunesc în cadrul tîrgurilor Summer Berry Fair pentru a comercializa produse și a comunica cu consumatorii.

În Republica Moldova cresc peste 11 tipuri de pomușoare, cultivate de peste 700 de producători locali.

 

Distribuie articolul: