Dacă te-ai plictisit de același mic dejun în fiecare dimineață, încearcă un mic dejun mexican. O rețetă ușor de preparat și nemaipomenit de delicioasă.

Ingrediente

3 roșii

2 ardei roșii copți (poți folosi o conservă sau poți să-i pregăteși în rolă)

4 cepe verzi

1 conservă cu fasole neagră de 400 g

½ – 1 lime

Ulei de măsline extra virgin

6 foi mici tortillas

4 ouă

Unt

Mod de preparare

  1. Pregătește sosul salsa: mărunțește roșiile, ardeii și ceapa verde pe un platou. Scurge sucul de la lime deasupra legumelor, stropește-le cu ulei de măsline extra virgin și asezonează-le cu sare și piper. Utilizează un cuțit pentru a le mărunți și mixa mai bine împreună.
  2. Scurge fasolele într-o cratiță mică, asezonează-le cu sare și piper și încălzește-le ușor la foc mediu.
  3. Între timp, rumenește foile de tortillas într-o tigaie, apoi învelește-le cu folie de aluminiu pentru a le păstra clade.
  4. Unge tigaia cu unt și puțin ulei și prăjește ouăle.
  5. Aranjează a câte 2 foi tortillas pe fiecare farfurie, aranjează deasupra fasolele, sosul salsa și oul prăjit.

Selecție: Ana Scripnic, stagiară

Distribuie articolul: