Un ofițer de poliție de top și-a dat demisia din Scotland Yard și a renunțat la postul de șef al echipei de pază a ducilor de Sussex. Acesta a fost prima femeie care a avut un rol atât de important în menținerea siguranței membrilor familiei regale.

Ea a jucat un rol important în a o scoate pe Meghan dintr-o piață aglomerată din Fiji, atunci când a apărut o problemă de securitate. A fost de asemenea văzută de mai multe ori în preajma ducesei. Dar noaptea trecută, după mai puțin de șase luni în postul de bodyguard al ducesei, a anunțat că demisionează din Scotland Yard.

Demisia vine după plecarea recentă a asistentei personale a lui Meghan, Melissa Touabti, și pe fondul speculațiilor că secretara privată a ducesei, Samantha Cohen, va pleca în curând după 17 ani de lucru pentru familia regală. Numele polițistei care a asigurat paza lui Meghan Markle nu a fost făcut public. Surse apropiate cuplului regal spun că deși nu a avut conflicte cu ducesa, a luat această decizie deoarece a fost foarte greu pentru ea și echipa de agenți de protecție să asigure siguranța soției prințului Harry în condițiile în care aceasta vrea să fie văzută ca „o persoană din popor”.
„Spre deosebire de cineva care a crescut în Familia Regală și a fost obișnuit să aibă o protecție strânsă de la o vârstă fragedă, pentru Meghan poate fi dificil acest statut. Chiar dacă înainte era o actriță celebră, putea să facă tot ce dorea și să se miște liber. Dar în actuala ei poziție, nu poate pleca nicăieri fără echipa ei de pază și protecție și acest lucru pune o presiune masivă pentru o persoană ca ea”, a declarat sursa.

vezi și: Rând pe rând, angajații Casei Regale demisionează. Meghan Markle se face vinovată?