După un an petrecut în Lisabona, Portugalia artista care împlineşte pe 16 august 60 de ani povesteşte totul despre viaţa ei acolo. Madonna a acordst un interviu în care a recunoscut de ce a ales această țară, ce sacrificii a trebuit să facă, dar și de ce plăceri are parte în orașul în care stă.

„Fiul meu, David, care va împlini 13 ani în septembrie, şi-a dorit mereu să joace fotbal profesionist. Iar eu mi-am dorit mult să-l înscriu la cea mai bună şcoală de fotbal, cu cei mai buni antrenori. Dar nivelul fotbalului în America e mai scăzut decât în restul lumii. I-am văzut frustrarea şi mi-am dat seama că este, cu atât mai mult, timpul să ne mutăm. Aici, în Lisabona. Şi eu simţeam nevoia pentru o schimbare. Voiam să plec dintr-o Americă ce nu se află în cea mai bună perioadă a ei, după cum ştiţi”, a declarat Madonna pentru Vogue Italia, care a realizat o şedinţă foto specială cu artista la Lisabona.

„Iniţial, am avut de ales între trei oraşe cu şcoli extraordinare de fotbal. Şi am zis: hai să văd dacă pot trăi în altă parte vreme de un an – şi să-mi mut copiii mai mici într-un alt mediu. Fiindcă şi asta cred că e important: să-i aduc în contact cu culturi diferite. Destinaţiile între care am avut de ales au fost Torino, Barcelona şi Lisabona. Iar Lisabona a fost cea mai bună alegere pentru toţi. Portugalia îmi place să spun că este locul magic al celor trei F: fotbal, Fatima şi fado. E extraordinar să văd cât de bine s-au adaptat copiii mei, cum au îmbrăţişat muzica locului, dansul, fotbalul, sporturile. Au învăţat deja ceva portugheză făcând toate aceste lucruri alături de localnici, nu învăţând la modul clasic într-o sală de clasă, scriind cu creta pe tablă. Au învăţat interactiv totul. Mă uit mai ales la Stella şi Esther, care au stat 4 ani într-un orfelinat… Cât de mult le place să se împrietenească cu cei de aici, să se integreze şi chiar să preia iniţiativa.”

„Locuim în Lapa şi îmi place mult să merg să călăresc în Comporta. Merg şi în vizită la casa unor prieteni în Alcácer. Când David nu are meci de fotbal duminica, atunci organizăm o aventură şi mergem să călărim undeva în afara Lisabonei. Mereu explorăm o zonă nouă. Ce-mi mai place la locul ăsta este şi faptul că funcţionează ca un antidot pentru ceea ce se întâmplă în industria muzicii, unde totul merge după aceeaşi formulă şi toate cântecele seamănă între ele. Este un loc care mă inspiră cu adevărat. În plus, am mai mult spaţiu personal şi libertate în Lisabona. Aici oamenii mă cam lasă în pace. Din când în când îmi mai cere cineva să facem o poză ori să-i dau un autograf, dar m-am plimbat destul de mult şi lumea nu se buluceşte când mă vede”, a mai povestit artista.

Foto: Vogue

Distribuie articolul: