Știm cu toții că cea mai delicioasă mâncare e cea preparată acasă, iar acum, în condițiile în care suntem nevoiți să ne izolăm în locuințe, gătitul bucatelor nu mai este o simplă alegere. Totuși, după mai multe zile în șir state în casă, s-ar putea să nu mai știi ce mâncare să prepari. Vezi mai jos câteva sugestii care ar putea să-ți placă.

1.Burger sănătos cu Halloumi și dovlecei

Când ai poftă de ceva bun, îți este foarte foame, dar vrei mănânci și sănătos, aceasta rețetă este ideală. Se prepară extrem de rapid, ai nevoie doar de câteva ingrediente, iar gustul final este excelent!

Ingrediente:

  • Câteva felii de brânză halloumi;
  • Un dovlecel mic, spălat și tăiat în felii subțiri;
  • O chiflă simplă sau cu semințe;
  • Salată verde, roșii sau alte legume preferate;
  • Ketchup, maioneză sau alte sosuri.

Mod de preparare:

În primul rând, taie chifla în jumătăți și rumenește-o puțin pe grill sau în tigaie. Apoi, pune pe grătar feliile de dovlecel și brânză, presărând putină sare și pier. Lasă totul se gătească. Dacă nu ai un grill, poți folosi o tigaie anti-aderentă.

Unge fiecare jumătate de chiflă cu ketchup, maioneză, sos picant sau orice alt sos preferat. Pune legumele calde, apoi completează burgerul cu câteva frunze de salată, roșii sau castraveți proaspeți. Acoperă totul cu partea superioară a chiflei.

2. Somon la cuptor cu vasole verde, cu dressing de lămâie și busuioc

Dacă ești în căutare de rețete simple pentru prânz, care fie sățioase și pline de nutrienți, încearcă această variantă.

Ingrediente:

  • Un file sau un medalion de somon proaspăt;
  • 200 g de fasole verde proaspătă sau congelată;
  • 3 linguri de ulei de măsline;
  • Zeamă de la o lămâie;
  • Busuioc, sare și piper.

Mod de preparare:

Spală somonul, apoi tapotează-l cu un prosop de hârtie. Pune-l într-o tavă potrivită și preîncălzește cuptorul la 180 de grade. Între timp, poți prepara dressingul.

Deși pare complicat, dressingul de lămâie și busuioc se prepară în câteva minute. Pune uleiul de măsline, zeama de lămâie și busuiocul tocat mărunt într-un bol și amestecă energic, până când se creează o emulsie omogenă. Toarnă sosul peste pește și lasă totul la cuptor, până când somonul este gătit pe placul tău.

Cât timp somonul este la cuptor, fierbe fasolea verde până când aceasta se înmoaie, dar rămâne puțin crocantă. La final, pune totul într-o farfurie și toarnă dressingul și peste fasole.

3. Salată caldă cu năut și legume

Dacă nu ai chef măsori cantități și cauți rețete complicate, o salată caldă cu tot ce ai în frigider poate fi o idee excelentă.

Ingrediente:

  • O conservă cu năut;
  • Sos tahini;
  • Orice legume ai acasă;
  • Lămâie, sare și piper.

Mod de preparare:

Nimic mai simplu. Clătește năutul din conservă și pune-l într-un castron. Adaugă legumele preferate, pe care le-ai spălat și tăiat în cubulețe de dimensiuni egale. Poți folosi roșii, castraveți, dovlecel, ciuperci crude sau din conservă.

Pentru dressing, amestecă sosul tahini cu 2-3 lingurițe de zeamă de lămâie, apoi adaugă sare și piper după gust. Amestecă totul și vei obține un prânz nutritiv, delicios, care a fost gata în doar câteva minute!

Sursa: AndreeaRaicu.ro

Distribuie articolul: