Metoda corectă de a prepara ceaiul este deseori dezbătută atât de specialiști care vin cu calcule, cât și de amatori ai ceaiurilor, care sunt deseori tradiționaliști și vin cu rețete căpătate de la cunoștințe sau de vârstnici. 

Cert este că nu există o rețetă perfectă, dar iată cum îl preferă cei mai înrăiți fani ai ceaiului, englezii. Potrivit dailymail.co.uk, un studiu realizat de YouGov Omnibus pe un eșantion de 1600 de persoane, spune că aproximativ jumătate dintre ei, adică 47 de procente, preferă o băutură de tărie medie, ceea ce constituie o infuzie de ceai negru cu adaos de lapte, aproape obligatoriu.

O altă dezbatere ar fi, momentul în care ar trebui de adăugat laptele, 79 procente din persoane preferând să-l încorporeze la sfârșit, precizând că restul procentelor este compus în mare parte din tinerii de o vârstă cuprinsă între 18 și 24 de ani.

S-a descoperit și marca preferată de ceai consumată cel mai des este Ceaiul de Yorkshire, fiind preferată de o pătrime

dintre iubitorii acestei băuturi.

Studiul mai dezvăluie că britanicii beau în medie 165 milioane de cești de ceai într-o zi, ceea ce înseamnă că aceștia consumă în jur de 60 de miliarde pe an.

Deci, dacă vrei să bei un ceai în stil englezesc, atunci trebuie să lași pachețelul de la 48, la 64 de secunde în ceașcă, iar la sfârșit să adaugi lapte, în funcție de preferințe, pentru a obține o infuzie perfectă.

Savurați cu plăcere!

Vezi și: Vitamine la borcan: adjică rusească pentru iarnă, fără fierbere.