Calificativele în cadrul examenelor din liceu sunt importante. Nici pentru cei de la casa regală nu este o excepție. Vă propunem să vedeți cine a luat cele mai mari note.

În Marea Britanie, elevii de liceu pot obține calificative în cadrul examenelor A-level, ce pot ajuta la intrarea la facultate. În acest sistem, elevii nu primesc note, ci calificative de la A la O. Mulți membri din Familia Regală au dat examenele A-level, pe când generația Prințului Charles și a Prințesei Diana a trecut și prin proba O-level (cunoscută acum drept GSCE).

Ce calificative au obținut William și Harry în liceu

Din Familia Regală, Regina Elisabeta a II-a nu a avut parte de o educație formală. Astfel, monarhul nu a dat examene în liceu, ci s-a concentrat pe învățarea Constituției. Meghan Markle, acum în vârstă de 40 de ani, a studiat în Statele Unite ale Americii. Acolo, ea a participat la examenele SAT, dar rezultatele ei nu au fost făcute publice. Ea a studiat la Universitatea Northwestern.

William a început studiile la Eton College în 1995 și a dat examenele A-level în 2000. El a obținut calificativul A la geografie, B la artă și C la biologie. Cu ajutorul acestor note, a intrat la Universitatea St. Andrews, din Scoția. El a studiat Istoria Artei înainte să se concentreze pe geografie.  Înainte să meargă la facultate, Prințul William a luat pauză un an și a călătorit prin lume. Printre țările vizitate s-au numărat Chile, Kenya, Tanzania și Botswana.

Spre deosebire de fratele său mai mare, Harry a obținut note mai mici. A primit calificativul B în artă și D la geografie. În timpul liceului, Harry a excelat la alte subiecte, în special sport. El a jucat rugby, cricket și polo. La fel ca William, Harry a călătorit un an după liceu, în Australia, Africa și Argentina. Harry a preferat să se alăture armatei în loc să meargă la facultate.

Prințesele Beatrice și Eugenie

Prințesa Eugenie a primit cele mai mari note la examenul A-level. A luat două note de A la artă ș literatură britanică și B în istoria artei. Sora ei, Beatrice, a primit A la teatru și două note de B la istorie și teoria filmului. Eugenie a studiat literatură, istoria artei și politică în cadrul Universității Newcastle.

Ce note au luat Kate Middleton și Diana la examenele din liceu

Chiar dacă au fost comparate de multe ori, Kate Middleton și Prințesa Diana au avut experiențe foarte diferite în liceu, în cadrul examenele A-level. Prințesa Diana a dat examenele O-level de două ori și nu a obținut note de trecere. Ea ar fi excelat la cursurile de comportament și eleganță, după ce a studiat la o școală formală din Elveția.

Ducesa de Cambridge a luat note mai mari la examene decât soțul ei. Kate a trecut unsprezece examene GCSE (examene obligatorii). În cadrul A-level, a luat nota A la matematică și artă și B la engleză. Ea a studiat la Universitatea St. Andrews, unde l-a cunoscut pe Prințul William. La fel ca soțul ei, Kate a călătorit un an înainte de facultate. Kate Middleton și Prințesa Diana au avut experiențe foarte diferite la examenele de liceu.

Regina Elisabeta a II-a nu a mers la școală

Regina Marii Britanii nu a avut parte de o educație formală. Atunci când era copil, ea studia cu o guvernantă, dimineața de la ora 9.30 la 11. După ce tatăl ei a devenit Rege, Elisabeta s-a pregătit pentru viitorul său rol. A învățat istoria constituțională, predată chiar de către rectorul Eton, Henry Marten.

Pentru că tatălui ei nu-i plăcea școala și mama sa nu a încurajat acest demers, Elisabeta nu a primit o educație formală. Potrivit apropiaților, Elisabeta e autodidactă și a învățat mai multe limbi străine.  Ceilalți copii ai Reginei au obținut calificative mai bune decât Prințul Charles la examenele A-level. Prințul Andrew, Prințesa Anne și Prințul Edward au luat nota A la engleză, istorie și politică.

Sursa: catine.ro

Foto: google.com