Adjică este o gustare picantă și foarte delicioasă, perfectă cu orice garnitură, carne sau pește. Îți prezentăm o rețetă ușor de preparat și de păstrare până în primăvară.

Ingrediente:

  • roșii – 4 kg,
  • ardei gras roşu – 1,5 kg,
  • ardei iute – 3 bucăţi,
  • usturoi – 200 g,
  • oţet (9 %) – 200 ml,
  • sare 2 linguri.

Preparare:

Roșiile și ardeiul trebuie spălate și lăsate la uscat. Înlăturați codițele ardeiului gras și a ardeiului iute, iar semințele puteți să le lăsați, ele vor da un gust deosebit sosului. Curățați usturoiul.

Treceți toate legumele prin mașina de tocat sau blender. Adăugați sarea și oțetul, amestecați bine și lăsați să stea 1 oră. Din nou amestecați și turnați adjică în borcane sterile. Păstrați borcanele  la loc răcoros (frigider sau cămară).

Vezi și: Învață să gătești hummus în 5 minute. Iese mai gustos decât cel cumpărat

Distribuie articolul: