Torturile au devenit din ce în ce mai sofisticate și complexe, iar lumea produselor de patiserie se schimbă precum moda. Cristina Mariuță este o tânără care se conduce după noile tendințe și este plină de idei avangardiste. Acum câțiva ani a dezvoltat o pasiune mare, cea de a îndulci oamenii.

Pasiune îndrăgită din copilărie

Dulciurile îi plăceau la nebunie, încă din copilărie, dar nu bănuia că va ajunge să facă oamenii fericiți în asemenea mod. Acuma torturile ei sunt ideale până la cele mai mici detalii, iar indiferent de forma și dimensiunea elementelor decorative, un lucru rămâne neschimbat – toate arată fermecător.

„Pasinea pentru dulce o am din copilărie. La noi în casă mereu se coceau foarte multe dulciuri, făcute de mama ori de bunica. Bănuiesc ca de la ele mi s-a transmis interesul acesta pentru prăjituri și dulciuri. Când am mai crescut, am început singură să gătesc biscuiți, torturi pentru cei de acasa”, ne povestește Cristina.

Studiile peste hotare – o experiență unică

Odată ce s-a mutat în Moscova, totul a luat o întorsătură și a început să facă primele master class-uri. Apoi a urmat o școală de patiserie, unde a învățat totul până la cele mai mici detalii.

„Am o imaginație foarte bogată ce ține de ideile decorului, alteori, clienții îmi spun ce și-ar dori și dezvoltăm ideea. O altă sursă de inspirație sunt patiseriile de peste hotare, de la care împrumut noi concepte și tendințe”, ne spune creatoarea.

Folosește doar produse naturale, iar pe cât de fanteziste și pline de culoare sunt, pe atât de gustoase și ușoare. Nu are limite de proiectare, de aceea putem admira torturi de toate culorile, de diferite arome și dimensiuni, cu un etaj sau mai multe, cu flori, fructe sau alte elemente decorative, iat toate necesită iscusință și creativitate.

Din activitate plăcută în afacere

Reîntoarsă în țară a decis să-și urmeze visul, iar dintr-o simplă pasiune să-și deschidă o afacere dulce. Acum, orice sărbătoare poate fi transformată în poveste datorită torturilor delicioase, atent decorate, care fac furori în arta patiseriei.

 „Toate deserturile le gătesc într-un atelier dotat cu toate cele necesare. Însă acum când am revenit de peste hotare, vreau să-mi deschid propria mea patiserie, unde fiecare să își poate face ziua mai dulce”, adaugă Cristina.

Își promovează lucrările sale pe pagina de Facebook și Instagram, unde pot fi admirate zeci de imagini, de care te îndrăgostești iremediabil, de la prima vedere.

Mai multe fotografii vezi în galeria foto:

Sursa foto: Facebook\Instagram 

Autor: Rodica Popa, stagiară

Distribuie articolul: