Dulceața de gutui este aromată, are o structură fină, iar la gust e delicioasă! Dacă ai câteva gutui, profită de această ocazie și pregătește dulceața care o să te alinte la iarnă.

Ingrediente

  • gutui
  • 3 pahare de apă
  • 1 kg de zahăr
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 1 baton de vanilie

Mod de preparare

Se aleg gutui bine coapte, mari, sănătoase. Se pune zahărul cu apa pe foc mic, până când se topește zaharul, apoi se mărește flacăra, până se leagă siropul. Între timp, se curată gutuile de coajă, se taie felii și, apoi, sub formă de tăiței subțiri. Când siropul este bine legat, se ia cratița de pe foc, se adaugă gutuile și se lasă 10 minute, apoi se pun la fiert, la foc iute. Când dulceața este aproape gata, se adaugă sucul de lămâie și batonul de vanilie, tăiat mărunt. Se lasă pe foc, până când se leagă bine. A doua zi, se pune în borcane sterilizate, care se închid ermetic.

SURSA: culinar.ro

Distribuie articolul: