În timp ce clătitele „franțuzești” sunt subțiri și fine, cele „americane” sunt pufoase și consistente. Ele reprezintă un mic dejun clasic la americani și nu va dura mult până când vor deveni un desert preparat frecvent și la tine acasă, mai ales că nu se fac deloc greu.

Ingrediente

  • 180 ml lapte;
  • 2 linguri de oțet alb;
  • 120 g făină albă;
  • 2 linguri de zahăr alb;
  • 1 linguriță de praf de copt;
  • 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu;
  • 1/2 linguriță de sare;
  • 1 ou;
  • 2 linguri de unt topit;
  • spray pentru gătit;
  • 60 g unt de arahide;
  • 60 ml sirop de arțar.

Mod de preparare

  1. Amestecă laptele cu oțetul și lasă-le deoparte 5 minute, înainte de a face aluatul.
  2. Amestecă făina, zahărul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea într-un vas încăpător, apoi bate ouăle și adaugă-le peste amestecul de lapte, apoi pune și untul topit în acesta. Îmbină ingredientele umede cu cele uscate, până obții un aluat fără cocoloașe.
  3. Încinge o tigaie mare pe foc mediu, dă-o cu spray de gătit și toarnă patru polonice de aluat în aceasta, pentru a face patru clătite americane. Lasă-le să se facă până apar balonașe pe suprafața lor, apoi întoarce-le cu o spatulă și mai lasă-le până se rumenesc și pe partea cealaltă.
  4. Pune siropul de arțar și untul de arahide într-un castronel termorezistent și pune-le la microunde timp de 30 de secunde, amestecând la jumătatea timpului. Dacă ingredientele nu sunt topite și îmbinate complet, mai lasă-le încă 30 de secunde. Servește clătitele americane cu acest sos delicios de unt de arahide și cu o porție de fructe proaspete de pădure sau cu înghețată.

Sursa: Divahair.ro

Distribuie articolul: