Dacă dejunul tău nu a arătat niciodată așa atunci e timpul să faci o schimbare în meniul zilnic, mai cu seamă în cel cu care începi ziua.

musliIngrediente:
4 pahare – fulgi de ovăz (mărunțiți)
1 linguriță – scorțișoară
½ pahar – miere
1/3 pahar – ulei de floarea soarelui
½ pahar – caise uscate
½ pahar – rachițele uscate
½ pahar – papaya uscată
½ pahar – nuci
½ pahar – migdale
1/3 pahar – semințe de răsărită

Mod de preparare:
1. Încălzește cuptorul la 150 de grade C.
2. Pune fulgii de ovăz într-un bol, iar deasupra toarnă uleiul, mierea și scorțișoara. Amestecă cu o lingură până ce fulgii vor absorbi mierea și uleiul.
3. Taie nucile (mășcat sau mărunt după preferințele tale) și pune-le peste fulgii de ovăz. Mai amestecă puțin și toarnă compoziția într-o tavă largă de copt.
4. Împrăștie amestecul pe toată suprafața tavei de copt uniform, într-un strat.
5. Coace circa 35-40 de minute. Peste fiecare 10 minute, amestecă cu o lingură conținutul din tavă pentru a se coace uniform.
6. Scoate amestecul de fulgi de ovăz și nuci din cuptor.
7. Taie fructele uscate cum dorești (mășcat sau mărunt) și pune-le deasupra fulgilor de ovăz și nucilor, amestecă totul împreună și păstreazăle într-un recipient uscat.

Sugestii:
Folosește orice tip de nuci sau fructe uscate dorești.

Mai multe rețete gustoase pe Valeriesfood.md